İl Özel İdaresi kaynaklı "Tarla Bitkilerini Geliştirme Projesi" kapsamında çitçilere 50 ton sertifikalı patates tohumu desteği sağlandığı ifade edilen açıklamada,"Çiftçilerimizin dağıtılan tohumların bedellerinin yüzde 30'u İl Özel İdaresi tarafından karşılandı. Proje kapsamında merkez ilçemizde 75 çiftçimize 22 ton, Demirözü'nde 16 çiftçimize 7 ton ve Aydıntepe'de 82 çiftçimize 21 ton olmak üzere il genelinde toplam 50 ton marfona çeşidi sertifikalı patates tohumu dağıtıldı. Bu proje ile ilimizde patates üretim alanlarının genişletilerek patates üretimini bir sektör haline getirilmesi amaçlanmıştır. Bu projenin uygulanmasında İl Özel İdaremize katkılarında dolayı teşekkür ederiz."dedi.
50 ton patates tohumu dağıtımı yapıldı
Bayburt'ta patates üretiminin tarımsal bir sektör haline gelebilmesi amacıyla çiftçilere 50 ton patates tohumu dağıtımı yapıld
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürülüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde sulanabilir alanların artmasıyla birlikte ürün çeşitliliğine özellikle patates, silajlık mısır ve sebze üretimine yönelik projelerin İl Özel İdaresi tarafından desteklendiği bilgisine yer verildi.
Trend Haberler

Ankara Keçiören Zabıta teşkilatına moral ve başarı takdiri

Malatya Akçadağ'da Güneşli içme suyuna kavuştu

Konya Selçuklu'ya kazandırılacak lisede sona yaklaşıldı

Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası heyecanı Bayburt'ta başladı

Konya Selçuklu düşünce topluluğu üçüncü dönemini tamamladı

Bahçeliye TÜRKHAN İHA Prototipi hediye edildi