İl defterdarı Orhan Mutluay ve beraberindeki heyet daha sonra Vali Hasan İpek’i makamında ziyaret etti. Kutlamalar çerçevesinde Vali İpek’e plaket ve nostaljik bir radyo hediye etti.

24. Vergi Haftasını kutlayan Vali Hasan İpek, verginin önemine değinerek devletlerin varlığını sürdürebilmesi için vatandaşların vergisini vermesi gerektiğini ifade etti.Vali Yardımcılarını da ziyaret eden defterdar ve beraberindekiler ziyaretlerini tamamlayarak Belediye Başkanlığını ziyaret etmek üzere Valilik Makamından ayrıldı.

Vergi haftası içerisinde Bayburt’ta 2012 yılında beyan edilen 2011 yılına ait gelir ve kurumlar vergisinde ilk 5’e girenlere plaket törenleri olacağını belirten Mutluay,''Etkinlikler çerçevesinde ilçe kaymakamlarımızı, belediye başkanlarımızı ziyaret ettik. Sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarımıza ziyarette bulunduk. İlk ve orta dereceli okullarda şiir, resim, kompozisyon dalında düzenlenen vergi konulu yarışmada ilk 3 dereceye girenlere ödüller vereceğiz.''dedi.

Bu yılda vergi ile ilgili bir panel düzenleyeceklerini belirten Mutluay, huzurevini ziyaret ederek oradaki yaşlıların da gönlünü alarak onlara şükran duygularını aktaracaklarını kaydetti.Bu yıl da vergin muhtelif caddelerine vergi konulu afişler astıklarını belirten Mutluay, bu afişlerde,''Fiş Almazsak Kaçak Olur,Fişsiz Kaçak Olur (Kayıt Dışına Alet Olma),Verginle Güvendesin,Daha Güçlü Bir Türkiye İçin Vergilendirilmiş Kazanç Kutsaldır,Verginin Meyvesi Hizmettir'' gibi sloganların yer aldığını ifade etti.

2012 yılı bütçe gelir vergisinde Bayburt ili olarak bakanlığın belirlediği hedef kriterlerini yakaladıklarını bildiren Mutluay, Türkiye ortalamasının üzerinde bir vergi tahakkuk ve tahsilâtı gerçekleştirdiklerini bundan dolayı da bu duyarlılığı gösteren Bayburtlu mükelleflere bir kez daha teşekkür ettiklerini iletti.

 Mutluay, haftanın ''Ülkemize, İlimize ve Kurumumuza'' hayırlı olmasını ifade ederek vergi mükelleflerine ise bol kazançlar diledi.