Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Bayburt Valisi Hasan İpek tarafından imzalanmış olan, DOKAP kapsamında geliştirilen ve Doğu Karadeniz'i turizm açısından geliştirmeyi amaçlayan Yeşil Yol Projesi'nin protokolü çerçevesinde 5 Milyon TL ‘lik anlaşmanın uygulanacağı Soğanlı Dağı mevkisinde Bayburt Valisi Hasan İpek ve beraberindeki heyet inceleme yaptı.

      Özellikle Trabzonluların ve Ofluların yayla olarak kullandıkları Karadeniz yaylaları Bayburt sınırları içerisinde olduğunu belirten Bayburt Valisi Hasan İpek konuşmasını şöyle sürdürdü;

       “ Şu an 2330 metre rakımlı Soğanlı dağlarındayız, bu bölge için Hükümetimiz tarafından başlatılan büyük bir proje var, 900 Km’lik bir Yeşil Yol projesi. Bu proje Samsun’dan başlıyor, Artvin’den çıkıyor yani tüm yaylaların yollarının birbirleriyle birleştirileceği bir proje ve insanlar yaylalara çıktığı zaman bir yayladan diğer bir yaylaya daha rahat gidebilecek ve kendi yaylalarına daha kolay ulaşabilecek bir sistem öngörüyoruz. Bu 900 Km yolun 96 Km’si Bayburt sınırları içerisinde, bizler daha önce Turizm Bakanlığı tarafından verilen teşviklerle bunları yapmıştık.

         Bu yıl Kalkınma Bakanlığımız ciddi bir yatırım başlattı bu bölgede her ile 5’er milyon Lira bu yıl harcanmak üzere para gönderdi. Eğer bitirebilen illere ilave paralarda verilecek, biz Bayburt olarak 28 Km yolu bitirmek üzere kendi programımıza başladık. Önümüzdeki hafta ihalemiz başlıyor, tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Burada ne yapacağız Bayburt sınırları içerisindeki Karadeniz yaylalarının yallarının standartlarını yükselteceğiz. Yani menfezlerini yapacağız, yol genişletme çalışmaları yapacağız, yeni yol açma çalışmaları yapacağız bazı bölgelerde ve stabilize kaplama işlerini yapacağız.  

           Vatandaşlarımız tatil için yazın bu yaylalarımıza geldiğinde daha rahat bir şekilde yaylalarına ulaşabilecekler. İnşallah biz bu projeyi bu sene bitirmek istiyoruz ama gördüğümüz gibi hala boyumuzu aşan karlar var yaylalarımızda bu gün haziran ayında olmasına rağmen hale karlar var ve gerçekten Türkiye yanarken burada insanlar gayet serin bir havada yaşama imkânları var. Yaylalara artık bekliyoruz tüm Türkiye’yi Karadeniz yaylalarına Bayburt yaylalarına bekliyoruz. Kendilerini bu bölgede de ağırlamaktan da çok mutlu olacağız.” Dedi.

        Vali İpek ve AKP İl Başkanı Yusuf Elçi  2330 rakımlı Soğanlı Dağında, yer yer iki metreyi bulan kar kürtüklerininden kazıyarak karın tadına baktı hem de “ özlemişiz” diyerek kar kürtüklerini incelediler.

         İnceleme Gezisine; Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, Aydıntepe Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil ve Kurum amirleri katıldı.