Etkinliğe Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Vali Yardımcısı Mutlu Almalı, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Cemal Kiper, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, Milli Eğitim Müdürü Soner Can, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Ali Hamza Pehlivan, etkinlikte yaptığı konuşmada, Nevruz Bayramı'nın iyilik ve güzelliklere vesile olmasını diledi. Tarih sahnesine çıkıp kalıcı olmanın her millete nasip olmadığını belirten Pehlivan, "Kalıcı olmak, uzun ömürlü olmak, kültürel değerlerin de sağlam olmasıyla mümkündür." dedi.

Vali Pehlivan Türk milletinin Orta Asya'dan başlayıp diğer kıtalara uzanan kültürünü, kabul ettiği İslamiyet değerleriyle kaynaştırdıktan sonra hem gücüyle hem de kültürüyle var olduğunu anlattı.

Medeniyetlerin de bu şekilde oluştuğunu belirten Pehlivan, şunları söyledi: “Bizim milletimiz tarih sahnesinde, dünya üzerinde medeniyet kurmayı başarmış nadir milletlerden birisidir. Giderek şunu daha iyi anlıyoruz; hem kendi coğrafyamızda hem de dünyanın bütününde bizim gibi bakan, bizim gibi insanlık değerlerini yaşatma gayreti içerisinde olan, birliği önemseyen, insanlık değerlerini önemseyen bir topluma ihtiyaç var."

Nevruz’un bolluk, bereket, doğanın canlanması gibi anlamları barındırdığını kaydeden Vali Pehlivan, “Bu töreni burada icra ederken, Anadolu’da özellikle tarım faaliyetlerinin başladığı yerlerde tohumlar dualarla toprağa ekiliyor. Yüce Allah’tan bereket niyaz ediliyor. Bu da kültürün önemli bir parçasıdır. Bizim kültürümüzde tohum ekerken bile hassasiyet gösterilir. Doğada var olan her canlı önemsenir. Bugün aynı zamanda Ormancılık Günü. Bütün bu kıymetler bir birini destekler mahiyette. Bizim kültürümüzün diğer önemli unsurları içinde doğaya, çevreye, hâsılı bütün canlılara saygı duymak vardır. Bu vesileyle Nevruz Bayramı’nın iyiliklere, güzelliklere vesile olmasını diliyor, törenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Mete Memiş ise Nevruz Bayramı’nın ülke ve milletçe yaşanacak güzel günlerin başlangıcı olmasını temenni etti.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunup gösterilerin sergilendiği etkinlikte Vali Pehlivan ile Belediye Başkanı Memiş, örste demir dövüp, ateş üstünden atladı.

Etkinlik halk oyunları ve okçuluk gösterilerinin ardından sona erdi.