Dünyada ilk kez 2012 yılında ülkemizde uygulanan Özürlü Memur Seçme Sınavı(ÖMSS)  ve Kuraya katılan engelli memur adayları için, 2013 yılında yapılacak olan yerleştirme başvuru tarihleri belli oldu. 

           ÖMSS ve Kuraya katılan engelli memur adaylarının 2013 yılında yapılacak olan yerleştirme başvuru tarihleri ÖSYM Başkanlığı internet sitesinden duyurulduğunu belirten Pala,

     “Buna göre, engelli memur adayları 28 Şubat - 8 Mart 2013 tarihleri arasında ÖSYM'nin internet sitesi olanwww.osym.gov.tr adresine girerek ÖMSS kadroları arasından tercihlerini yapacaklardır.

           Kılavuzda yer alan kadrolardan tercih yapabilmek için, 29 Nisan 2012 tarihinde yapılmış olan 2012-ÖMSS’ ye girilmiş ve ortaöğretim mezunları için ÖMSSP1, ön lisans mezunları için ÖMSSP2, lisans mezunları için ÖMSSP3 puanının alınmış olması ve Kura Usulü Yapılacak Yerleştirmede tercih yapılabilmesi için 14-25 Mayıs 2012 tarihlerinde ÖSYM'ye başvuru yapılmış olması gerekmektedir.

                Adaylar tercihlerini, 28 Şubat-8 Mart 2013 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’ninhttps://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. İsteyen adaylar, kılavuzda yer alan ”TERCİH LİSTESİ” ni doldurup bir ÖSYM Sınav Koordinatörlüğüne giderek de, yapmış oldukları tercihlerinin 3,00 TL ücret karşılığında ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri tarafından sisteme kaydedilmesini sağlayabileceklerdir. ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine tercih işlemi için gitmeden önce adayların TERCİH LİSTESİ’ ni doldurmuş olmaları gerekmektedir. TERCİH LİSTESİ” ni doldurmayan adayların, ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri tarafından tercihleri alınmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden teslim edilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

        ÖMSS ve Kura sonucuna göre memur kadrolarına atanma işlemlerinin ise Mart ayı içerisinde sonuçlandırılması öngörüldüğünü açıklayan Pala şöyle devam etti;”Bayburt’ta yaşayan engelli vatandaşlarımızın mağdur olmaması için 2012 yılında yapılan sınava girmiş olan veya kuraya başvuru yapmış ancak yerleşememiş tüm engelli vatandaşlarımızın belirtilen tarihlerde tercihlerini yapmaları önem arz etmekte olup, tüm engelli vatandaşlarımıza başarılar diler, talep eden engelli vatandaşlarımıza müdürlüğümüzce rehberlik ve danışmanlık yapılacağı duyurulur.”