Bayburt Belediyesi'nin Ramazan bereketini sokağa taşıdığı iftar programı büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Bayburt protokolü ile halkı buluşturan iftara Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Eski Milletvekili Fetani Battal, İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak,  Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi ve çok sayıda hemşehrimiz katıldı.

 

Bayburtlular bu serin yaz akşamında sıcak bir ortamda oruçlarını açmanın keyfini yaşarken bir yandan da tasavvuf müziğinden güzel örnekler dinlediler. Bu güzel manevi havada gerçekleşen iftar sırasında kısa bir konuşma yapan Başkanı Hacı Ali Polat şunları belirtti:

 

“Gönül iftarımıza, misafir olan bay, bayan, çoluk çocuk hepinizi saygıyla selamlıyorum. Allah iftarımızı kabul etsin ramazanımız mübarek olsun. Yaklaşan bayramımızın hepimize huzur mutluluk getirmesini temenni ediyorum.

 

Bayburt’umuz da Bir İlki Daha Gerçekleştirmenin Mutluluğunu Yaşıyoruz

 

Daha önce gerçekleştirdiğimiz ilkler gibi istedik ki Bayburt’ta bir ilki daha gerçekleştirelim.

İftarımızı beraber açalım, yan yana oturalım. Bayburt’un birliğini beraberliği ortaya koymak için yaklaşık 2 bin kişiyi buraya topladık. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Rabbim niyetiniz ne ise sizi ona nail etsin. Şuanda buradan görünen manzara gerçekten çok güzel. Tabi ilk defa olmasından dolayı bazı aksakların meydana gelemsi muhtemeldir. Serviste sıkıntı olmuş olabilir. Biz bunu iyi niyetle tasarladık ve bitirdik. Bu şekilde birlik ve beraberlik göstergemiz daim olsun. Saygı değer Başbakan’ımızın da ifade ettiği gibi biz sizin hizmetkârınız olmaya başladık ve devam ediyoruz.

 

Gönül gerçekten daha sonraki zaman dilimlerinde bu tür organizasyonları eksiksiz yapmayı temenni ediyor. Tecrübe kazandıkça eksikler ortadan kalakmış olacak. Eksikler adına sizden özür diliyorum. Sizle suyu beraber paylaştık, ekmeği beraber paylaştık Bayburt’un soğuğunu beraber paylaştık. Türkiye’nin büyüdüğü gibi Bayburt’ta büyüyor,  değişiyor. Bayburt’ta ilkleri size yaşatmaya devam edeceğiz. Allah nasip ederse Bayburt’u daha müreffeh, daha huzurlu, daha istikrarlı ve güvenli bir hayata kavuşturma konusundaki azim ve gayretimiz devam edecek. Rabbim orucunuzu kabul etsin. Hepinizi Allaha emanet ediyorum.”

 

Final Tasavvuf Müziği ve Semazenlerle Gerçekleşti

 

Başkan Polat'ın konuşmasından sonra Erzurum’dan gelen tasavvuf müziği ve semazen grubu sahne aldı. Tasavvuf müziğinin ve semazen gösterilerinin en güzel örneklerini sergileyen grup, sahne performansıyla da büyük beğeni topladı.