Cumhuriyet Meydanında yapılan törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, açılış konuşmasını yaptı.

         Bağımsızlığı kader bilmiş bir milletin kurtuluş mücadelesinin başladığı bu kutlu günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet edecek kadar güvendiği, siz gençlerle paylaşmanın heyecanı ve coşkusuyla selamlıyorum diyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Karakaşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

              “ Milletler için bazı dönüm noktaları vardır. Bu dönüm noktaları milletler için öyle bir sınavdır ki; varlığınızın devam etmesi veya tarihin tozlu sayfalarında bir hatıra olarak kalmak ikilemi arasında gidip gelirsiniz. Tercih milletindir. Milleti harekete geçirecek olanlar da o milletin bağrından çıkacak olan büyük liderlerdir. İşte 19 Mayıs 1919 tarihi Milli Mücadele yazarı Halide Edip Adıvar’ın tabiriyle “Türk Milletinin Ateşle İmtihanı”nın başlangıç tarihidir. Türk Milletinin bağrından çıkan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu tarihi dönüm noktasında bu milletin varoluş kavgasını başlatmıştır. Bugün bu topraklar üzerindeki varlığımız bu kutsal mücadelenin bir neticesidir.

 Milli Mücadelenin başladığı 19 Mayıs tarihinin yine Büyük Önder tarafından gençlere bir bayram olarak hediye edilmesi, Onun sizlere verdiği değerin en büyük göstergesidir. O büyük mücadelelerle kurduğu bu cumhuriyeti koruma ve yüceltme görevini de sizlere vermiştir. Sahip olduğunuz bu emanet büyüktür ve sizlere büyük sorumluluklar yüklemiştir.

 Büyük bir imparatorluğun bakiyesi olan bu millet aynı amaç etrafında birleşerek yeni bir cumhuriyet kurmayı başarmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran iradenin, geleceği kurmakla görevlendirdiği Türk gençliği, Türkiye 'yi bir dünya devleti haline getirebilecek potansiyele sahiptir.

 

Sevgili Gençler,

Sizler Türkiye'ye inanmak ve ülkemize hizmet etme konusunda kararlılığınızı her ortamda ve şartta göstermek zorundasınız. Milletimizin çağdaş dünyada saygın bir yer edinebilmesi için yorulmaksızın gayret etmek, çalışmak ve üretmekle sorumlu olduğunuzu bir an bile unutmadan, geleceğin Türkiye’sini inşa etmek her gencimizin en önemli görevidir..

Ülkemiz bugün sizlerden aldığı güçle, büyük ve güçlü Türkiye olma yolunda çok büyük mesafe kat etmiştir. Bugünün gençleri,  geleceğin büyükleri ve yöneticileri olarak Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği ‘’Lider Ülke Türkiye’’ hedefine bizleri ulaştıracağınızdan asla şüphemiz yoktur. Bu hedefe ulaşırken ahlak güzelliği, karakter sağlamlığı, ilimle ve bilgiyle donanma sizlerden beklediğimiz en önemli hasletlerdir.

Kurtuluş mücadelemizin başladığı bu günü coşkuyla kutlamak sizlerin hakkı ve hatta en büyük sorumluluğudur. Bu kutlu gün, bu milletin bağımsızlığına, vatanına verdiği kıymetin bir nişanesi olarak tarihin şerefli sayfalarında yerini almıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurtuluş Savaşı mücadelemizi başlatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum. Hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Bayramınız kutlu olsun." dedi.

         Tören öğrencilerin, Vali Hasan İpek’e çiçek buketi sunmaları, Bayburt’u uluslararası ve Türkiye Şampiyonalarında başarılı bir şekilde temsil eden Bilek Güreşi, Boks ve Karate sporcularına Vali İpek, Milletvekili Özbek, Belediye Başkanı Polat ve Garnizon Komutanı Demirezen tarafından ödüllerinin takdim edilmesi, ayrıca; Bayburt Gençlik Meclisi, Ulusal Gençlik Parlementosu’nun (UGP) 9. Genel Kurulunda en iyi gençlik meclisi seçimlerinde Türkiye’nin 2. En iyi gençlik meclisi seçilmesinden dolayı Gençlik Meclisi Başkanı Emre Kiki’ye ödülünü Bayburt Cumhuriyet Baş Savcısı tarafından  takdim edildi.

      Cumhuriyet Meydanındaki Tören,  Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi ve Karate, Judo, Boks, Badminton, Bilek Güreşi, Masa Tenisi takımlarının gösterileri ile sona erdi.

          Bilek Güreşi takımı gösterileri esnasında, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Dünya Bilek Güreşi Şampiyonu Tuncay Başaran ile bir gösteri maçı yaptı.

              Törene Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen, Bayburt Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak, AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Daire Amirleri, Öğrenciler ve halk katıldı.