Şenliklere, Vali Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İl Jandarma Komutanı ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen, Aydıntepe Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil, Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Vali Yardımcısı Hakan Hakyemez, Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan, Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdurrahman Polattimur, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi ile vatandaşlar katıldı.

HALK OYUNLARI EKİPLERİ, BEĞENİ TOPLADI

Gürcistan halk dans topluluklarının gösterileri ile başlayan şölen, Bayburt halk oyunları ekipleri, Elazığ halk oyunları ekipleri ve Gümüşhane Hanende Dans Gurubu’nun sergiledikleri gösteriler ile devam etti. Ekiplerin sergiledikleri oyunlar karşısında mest olan vatandaşlarımızın şölene göstermiş olduğu ilgi gözlerden kaçmadı.

SANATÇILAR COŞTURDU

Bayburtlu sanatçılarımız Umut Güler, Kenan Koman, Musa Küçük yayla şenliklerinde yerlerini alarak izleyenlere unutulmaz gün yaşattılar. Sanatçılarımızın seslendirdikleri hareketli parçalar eşliğinde izleyenler gönüllerince halay çektiler. Alanı dolduran vatandaşlarımızın halay çekmesine protokol üyeleri de eşlik etti.

Programda istek üzerine sahneye çıkan Belediye Başkanı Polat seslendirdiği ‘Ela Gözlüm” türküsü ile izleyenlerden tam not aldı.

TEK AMACIMIZ SİZİ MUTLU ETMEK

Yayla şenliğinde seslendirdikleri birbirinden güzel ve hareketli şarkılarla izleyenleri coşturan sanatçılarımıza plaket takdim eden Belediye Başkanı Hacı Ali Polat yaptığı teşekkür konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Tek amacımız sizi mutlu etmek. Bayburt mutlu olsun, Aydıntepe mutlu olsun. Yaylada yaşayanlar, köyde yaşayanlar ve bu ülkede yaşayanların hepsi mutlu olsun. Tek amacımız, tek gayemiz budur. Mutluluğumuza vesile olan sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.

Tıpkı Türkiye’de olduğu gibi Bayburt’ta büyüyor. Bu dağlar, bu köyler, bu ovalar mutluluğu çoktan hak etti. Hepimizin gayesi bu mutluluğu daim kılmak. Gece gündüz demeden çaba sarf ediyoruz. Ama Türkiye’nin bu mutluluğunu hazmedemeyenlerde var maalesef. O hazmedemeyenlerin burada bu ovada, bu yaylada yeri yok.  Bu çapulcuların burada yeri yok. Türkiye’nin kalkınmasından kaygı duyan sanatçı müsvettelerinin burada yeri yok. Biz gerçek sanatçıları çağırıyoruz. Sizlerle aynı bam teline basan, sizlerle aynı kültürü paylaşan sanatçıları çağırıyoruz. İnşallah Türkiye büyüyecek, Bayburt zenginleşecek kalkınacak. İnsanımız mutlu olacak. Hepimizin gayesi mutlu olmak. Başımızda Başbakanımız olduğu müddetçe Türkiye büyümeye, bölgesinde güç olmaya, dünyanın en iyi ülkesi olmaya adım adım ilerleyecek. Bayburt bugüne kadar vermiş olduğu desteği bundan sonrada vermeye devam edecek. Yaşlılarımız dualarıyla, gençlerimiz enerjileriyle bu yürüyen sisteme, bu hızını almış arabaya güç olmaya, kuvvet olmaya, benzin olmaya devam edecek.”

SEVİLEN SANATÇI DUYGULANDIRDI

Belediye Başkanının konuşmasının ardından sahneye çıkan Türk Halk Müziği sanatçısı Mustafa Küçük verdiği konserde, hareketli türküleriyle vatandaşlarımızı coştururken seslendirdiği duygu yüklü türküler karşısında ise izleyenlerin bazılarının duygulu görüntüleri gözlerden kaçmadı.

AYDINTEPE BELEDİYE BAŞKANI, YAYLA BEYİ SEÇİLDİ

Belediye tarafından bu yıl 19.’su gerçekleştirilen Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri, Aydıntepe yaylasında yayla ağasının seçilmesi ile sona erdi. Yayla ağası seçilen Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan'a yayla ağası asası Belediye Başkanı Polat tarafından verildi.