Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU Bayburt'ta, 9 yılda taşkın koruma, ağaçlandırma ve erozyon kontrolünden ve içme suyu olmak üzere çeşitli alanlarda

301.080.000 TL yatırım yapıldığını belirtti.

                Prof. Dr. Veysel EROĞLU, Bayburt içmesuyu tesisleri ile Bayburt'un içmesuyu meselesini çözdüklerini ifade etti.

Taşkın Koruma Çalışmalarına Öncelik Verdik…

Taşkınla mücadele için harekete geçildiğini hatırlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU, Bayburt’ta 9 yılda 11 adet taşkın koruma tesisi ile 9 adet yerleşim yerinin taşkınlardan korunduğunu söyledi.

                Prof. Dr. Veysel EROĞLU, 14 adet tesisin inşaatının devam ettiğini, Demirözü Barajı ve Sulaması tamamlandığında 113.390 dekar tarım arazisinin sulanacağını, inşaatı devam eden 

12 adet taşkın koruma tesisi ile sel ve taşkınların önüne geçileceğini ifade etti.

                Bayburt Kırklartepe Barajı’nın projesinin hazırlandığını söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU, “GÖL-SU Projeleri kapsamında da Bayburt ilimize 10 adet gölet yapacağız, tesisler tamamlandığında 36.570 dekar alanı sulu tarıma açacağız” dedi.

Bayburt Artık Daha Yeşil...

Ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmaları hakkında da bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. EROĞLU, Bayburt’ta 9 yılda 43.050 dekar alanda ağaçlandırma çalışması yapılarak 2 milyon 18 bin fidan dikildiğini, 2012 yılında 14.000 dekar alanda ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yapılacağını söyledi.

Orman Köylümüze Desteğe Devam…

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU, Bayburt ilinde 2003-2011 yılları arasında orman köylülerimize süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besicilik, meyvecilik ve güneş enerjisi sistemi konularında 1 milyon 304 bin 381 TL kredi desteği verildiğinin altını çizdi.

Meteorolojik Tahminlerde Tutarlılık Oranlarını  %90’lara Çıkarttık...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yatırımları hakkında da bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. EROĞLU, yapılan yatırımlar neticesinde tahminlerde tutarlılık oranının %90’lara çıkarıldığını söyledi.

                Bayburt ilinde 9 yılda Bayburt ve Kop Dağı’nda olmak üzere 2 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) kurulduğunu belirten Prof. Dr. EROĞLU, 2012 yılında ise Demirözü’ne 1 adet OMGİ daha kurulacağını sözlerine ekledi.