Olağan Kongreye: Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Ticaret ve Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı H.Mehmet Sekmenli, Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı ve Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Selahattin Karaman, AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, T.C Halk Bankası Bayburt Şube Müdürü Aytekin Akın, S.S.21 Şubat Bayburt Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Cengiz Kahraman ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Sanayi esnafı katıldı.

              Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Kongrede; Divan Teşekkülü gerçekleşti. Divan Heyetine; Ticaret ve Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı H.Mehmet Sekmenli, Kâtip Üyeliklere Cengiz Tekdemir ve Salih Zeki İspirli oy birliği ile seçildi.

            Açılış Konuşmasını S.S.21 Şubat Bayburt Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Cengiz Kahraman yaptı. Kahraman ‘’ Muhterem ortaklarımız 07.05.2011 tarihinde yapılan Genel Kurul Toplantısından bugüne kadar geçen zaman içinde yaptığımız çalışmalar hakkında sizlere kısada olsa bilgi vermek istiyoruz.

              Yönetim kurulumuz 03.05.2008 tarihinde yapılan genel kurul toplantısında 4 yıllığına seçilmişlerdir. Denetim kurulu ise 24.07.2010 tarihinde yapılan genel kurul toplantısında 2 yıllığına seçilmişlerdir. Önceki dönem bütçemizle gelir gider rakamlarımızın gerçekleşme durumu   yüzde 85 dır.

            Muhterem ortaklarımız önceki genel kurullarda özellikle üye aidatları ödemelerinin belirtilmesine rağmen ödenmediği görülmektedir. Kooperatifin hizmetlerinin yürütülebilmesi için aidatlarının zamanında ödenmesi gerekmektedir aksi takdirde Ana sözleşmenin 14’üncü Maddesindeki Şartlar uygulanacaktır

            Sayın Ortaklarımız En önemli sıkıntılarımızdan diğeri İse geri dönüş kredi ödemelerinde yaşanmaktadır. Bazı ortaklarımız kredi taksitlerini ödememektedirler. 30.06.2004 tarihinde ödemeye başladığımız kredi taksitlerinin 16 taksitini geride bıraktık 31.12.2011 tarihi itibariyle kredi taksitlerine ödenen toplam tutar 2.239.907.84 TL dir.

Sitemizde 12 adet, 60 m2 işyeri, 120 adet 120 m2 İşyeri,  36 adet 240 m2 işyeri bulunmaktadır toplam işyeri sayımız 168 dir.  Sosyal tesisler inşaatımız yüzde 100 oranında bitirilmiştir. Piyasaya borcumuz bulunmaktadır.

               Sitemizde daha önceden sosyal tesis yeri olarak ayrılan H ada ve 2 parsel nolu arsamıza 3 adet 180 m2 5 adet 120 m2 ve 1 adet te 60 m2 olmak üzere 9 işyeri daha yapılmakta olup bu işyerlerinin tüm giderleri 9 işyeri sahiplerinden tahsil edilerek ödeme yapılmaktadır.

            2012 yılı itibari ile tapu işlemlerimiz başlatılmış olup her işyeri için tahmini olarak 350,00 TL civarında masraf çıkacağı araştırılmış olup bu giderler ek işyerlerinden alınacak olan arsa bedelleri ve aidat bedellerinden karşılanacak olup kredi borçlarını kapatan üyelerimize tapuları yıl içinde verilecektir.

                  Manevi desteğini esirgemeyen Başta Sayın Valimiz Hasan İpek Beyefendiye, Belediye Başkanımız Sayın Hacı Ali Polat Beyefendiye, Halk Bankası Müdürü Sayın Aytekin Akın beyefendi ve memurlarına, Ticaret ve Esnaf kefalet Kredi kooperatifi Başkanı Sayın H.Mehmet Sekmenli beyefendi ve memurlarına Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın İbrahim Yumak Beyefendi ve memurlarına,  Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Selahattin Karaman beyefendi ve memurlarına ve emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyor, yapılan Genel Kurul toplantısının esnaf ve Sanatkârlarımıza ve siz Sayın ortaklarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eder,  seçilecek olan Yönetim ve Denetleme kurulu üyelerine görevlerinde başarılar dileriz.’’

            Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat Olağan Genel Kurulda esnaflara yaptığı konuşmada ‘’ sizlerin sorunlarını biliyor ve yakından takip ediyoruz. Bizler Bayburt Belediyesi olarak; Kooperatiflerin asli görevi olan alt yapı ve diğer işlerde Kooperatif yönetim kuruluna elimizden gelen tüm desteği veriyor ve vermeye de devam edeceğiz.

            Şehir Merkezindeki Eski Sanayi Sitesi esnaflarının, sizlerin alternatif alanlar ve işyerleri hazırladığınız anda yeni işyerlerine taşınması adına her türlü desteği vereceğimizi ve haksız rekabet ortamını ortadan kaldıracağımızı ama bu işlerde sizlerinde elinizi taşın altına sokmanız gerektiğini söylüyor, bu kongre ve seçilecek arkadaşlara hayırlı olmasını diliyorum’’

               Olağan Kongrede Faaliyet, Denetleme Raporlarının okunması ve hem yönetimin hem de raporların oy çokluğuyla ibrası sonrası seçimlere geçildi. Tek liste halinde yapılan seçimlerde 85 delegenin oyunu alan; Cengiz Kahraman Başkanlığa, Hacı Mehmet Kayalı, Necmi  Öztürk, Sani Melekoğlu ve Yaşar Kobal Yönetim Kurulu Üyeliklerine seçildiler.