Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Dursun ve Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Botanik Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Rahmi Dumlupınar ile birlikte gezen Başkan Polat, yaklaşık 30 çeşit 50 bin adet çiçek tohumunun ekildiği serada incelemelerde bulundular. 

                    SODES Programı kapsamında yürütülen “Tohum Ektik Çiçek Topladık” projesi çerçevesinde 20 bayan kursiyerle birlikte üretim çalışmalarının yapıldığı serayı gezen Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Dursun, hayranlığını dile getirdi.

                 Dursun “Çok güzel bir çalışma olmuş. Bu kadar çiçeği dışarından alıp dikseniz dünyanın parası eder. Ama siz burada ektiğiniz çiçekleri önümüzdeki günlerde Bayburt caddelerine diktiğinizde çok güzel görüntüler ortaya çıkacaktır. Çiçek üretimi ile ilgili her türlü teknik bilgi ve fikri paylaşımı Bayburt Belediyesi’ne esirgemeyeceğimizi beyan ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” dedi.

                 Yakın zamanda Bayburt’u rengârenk görüntüleri ile donatacak olan çiçeklerin üretiminin tamamen Bayburt Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğini belirten Belediye Başkan Polat’’ Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden görevli Ziraat Mühendisi tarafından 20 bayan kursiyere hem çiçek ve sebze yetiştiriciliği kursu verilmek suretiyle, çiçek üretimi gerçekleştiriyoruz.

             Sebze ve Çiçek üretimini gerçekleştiren bayan kursiyerlerimiz hem Bayburt’u güzelleştirme ve evlerine ekonomik katkı sağlama adına emek sarf ediyorlar.

           Bayburt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Beyza Uçurum koordinatörlüğünde gerçekleştirilen   “Tohum Ektik Çiçek Topladık” projesi çerçevesinde şu anda viyollerde üretilen 30 çeşit ve 50 bin adet çiçek, yaklaşık 20 gün sonra ilimizde uygun görülen ve görsel güzellik sağlayacak yerlere dikilecek. ‘’