AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi ” Bayburt’ta ki hayatını Tarım ve Hayvancılıkla geçiren ve Baba Ocağının dumanının tütmesine vesile olan tüm Çiftçilerimizin bu günü kutlu olsun.

         Biz teşkilat olarak istedik ki tüm çiftçilerimizin bağlı olduğu kurumlar, Ziraat Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzü ziyaret ederek hem kurumlardan bilgi alışverişinde bulunmak hem de teşkilat olarak sorunları yerinde ilk evvel ağızdan duyarak çözümler bulmak olsun. Bu nedenle arkadaşlarımızla bu ziyaretleri gerçekleştirdik. Tüm Çiftçilerimizin       “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü” kutluyoruz” dedi.

           Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe ise “Tüm dünyada kutlanan 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla tüm çiftçilerimizin çiftçiler gününü kutluyor,2013 yılının bol bereketli bir yıl olmasını diliyorum.

         Ülkemiz nüfusunun %25’i tarımla istihdam edilirken ilimizde bu oran %75’tir.Dolayısıyla tarım ve hayvancılıktaki olumlu ve olumsuz gelişmelerden ilimiz doğrudan etkilenmektedir. Bitkisel üretimde, ilimizde iklime bağlı olarak her yıl üretimde değişkenlik yaşanmaktadır. Bu nedenle ilimiz, bitkisel üretimde diğer illerle rekabet edememektedir.

       İlimiz tarımının lokomotifi olan hayvancılık, önündeki problemlerden önemli ölçüde etkilenmiştir. Hayvan fiyatlarındaki dalgalanma ilimizin tarım ekonomisini olumsuz etkilemiştir. İlimizde büyükbaş hayvan sayısı bir yılda 25.000 artmıştır. Hayvan fiyatlarındaki dalgalanmanın biran önce istikrara kavuşması, hayvan hastalıklarında mücadelenin yerinde ve zamanında yapılması olumlu sonuçlar doğuracaktır.

        Sonuç olarak Bayburtlu çiftçilerimizin mutlu ve umutlu olması lazımdır. Mutlu ve geleceğinden umutlu yarınların olmasını umutla bekliyoruz.”dedi.

        Daha sonra AK Parti İl Başkanı ve beraberindeki heyet Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut’u makamında ziyaret ederek “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü” nü kutladılar.