Bayburt Genç Osman Stadyumunda düzenlenen törene Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, Üniversite Akademik ve Eğitmen kadrosu, öğrenciler ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.

               Bayburt Üniversitesi Birincisi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Öğrencisi Hatice Karaca konuşmasında “Bundan sonraki hayatımızda Anadolu’nun her tarafında fedakârca görev yapacağız. Dürüst, ahlaklı, kendini bilen ve vatanını seven gençler olarak üzerimizdeki ağır yükün daima farkında olacağız. Sizlerden aldığımız bu çağdaş anlayışla kutsal vatanımızın her köşesini aydınlatan birer meşale olacağız. Bizim için her türlü fedakârlığa katlanan anne ve babalarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

         Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu mezun olan öğrencilere yaptığı konuşmada ; ‘’3 nesil bir Üniversite olarak, dinamik ve genç bir kadroyla akademik ve idari ekiple Ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda yetenekli ve donanımlı fert olarak sizleri mezun ettiğimize inancım tamdır.

            Bu gün bu güvenli limandan iş dünyasına yani büyük okyanusa yelken açarken, sizlere kılavuzluk edeceğine inandığım 1 doğal olayı paylaşmak istiyorum. Bu doğa olayı, pırlantanın serüvenidir. 120 – 200 kilometre derinliklerden yeryüzüne elmas olarak çıkarılması ve bu manada yaşanan zorluklar ve bunları insanoğlunun keşfederek işleyerek yüzüklere, gerdanlıklara pırlanta olarak takarız. İşte sizlerde bizlerin elinde işlenen elmaslar ve bu mezuniyet törenindeki pırlantalarsınız. İnsan yaşamı da böyledir, zorluklarla doludur, bu nedenle zorluklarla karşılaştığınızda kolayı asla seçmeyin. Çünkü başarı bir takım oyunudur.

         Değerli mezunlarımız; bu eğitim kampında edindiğiniz bilgi ve birikimi toplumumuzun ve Ülkemizin hizmetine faydasına mutlaka sunun. Yurdumuzun en ücra köşesini aydınlatan kandiller olun, iş arayan değil iş üreten nesiller olun, dönüşümün ve değişimin öncüleri olun. Sizleri bu başarınızdan dolayı tebrik ediyor, yolunuz ve bahtınız açık olsun diyorum’’

           Üniversite Birincisi Hatice Karaca’ya birincilik ödülünü veren Vali İpek ‘’biliyorsunuz hiçbir şey bir öncekinden daha kolay değildir. Mezun olduktan sonra daha zor döneme başlıyorsunuz ama bu üniversitede aldığınız eğitim ve bilgiler bundan sonraki hayatınızda size yol gösterecektir. Mezuniyetinizi Hatice nezdinde kutluyor hayırlı ve uğurlu olsun diyorum’’

               Tören okulda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, diploma verilmesi ve öğrencilerin kep fırlatması ile sona erdi.