Projenin tanıtımından sonra bir konuşma yapan Bayburt Valisi Hasan İpek, projenin çok önemli bir proje olduğunu belirterek " Birkaç yıl içerisinde Türkiye’nin eğitim kalitesi en yüksek ilk 10 ili arasına girmeyi planlıyoruz. Sadece eğitimdeki başarı olarak ilk 10’a girmek değil. Bayburt’un milli ve manevi değerlerine bağlı insanlarının, çocuklarının da gelecekte milli ve manevi değerlerine bağlı, geçmişine layık geleceği de en iyi şekilde algılayabilen nesillerinin yetişmesini istiyoruz. "dedi.

TÜRKİYE’NİN EĞİTİM KALİTESİ EN YÜKSEK İLK 10 İLİ ARASINA GİRMEYİ PLANLIYORUZ.

Türkiye’de eğitimde kalitenin artırılması için birçok kampanya ve çalışmalar yapıldığını ifade eden Vali İpek, " Türkiye’de zaman zaman duyarsınız. Ev ziyaretleri kampanyaları yapılır ve eğitimin daha kaliteli bir hale getirilmesi için bir çok yerlerde bir çok çalışmalar yapılır.  Biz Bayburt olarak bunların hepsini bir arada ‘nasıl yapabiliriz’in ciddi bir çalışmasını yaptık. Arkadaşlarımız bu konuda ciddi bir altyapı çalışması yaptılar. Bugün ‘ Başarı İçin El Ele’ projesi ortaya çıktı. Bununla çok açık ve net bir şekilde şunu hedefliyoruz. Bayburt fiziki mekânlar anlamında eğitim için çok ciddi bir problemi olmayan bir il. İnsan kaynakları açısından çok ciddi problemleri olmayan bir il. Biz bu projeyle Türkiye’de eğitim kalitesinin yükseltilmesi açısından ciddi bir yer sahibi olmak istiyoruz. Bu tabii ki uzun soluklu bir iş. Belki birkaç yıl içerisinde Türkiye’nin eğitim kalitesi en yüksek ilk 10 ili arasına girmeyi planlıyoruz. Sadece eğitimdeki başarı olarak ilk 10’a girmek değil. Bayburt’un milli ve manevi değerlerine bağlı insanlarının, çocuklarının da gelecekte milli ve manevi değerlerine bağlı, geçmişine layık geleceği de en iyi şekilde algılayabilen nesillerinin yetişmesini istiyoruz. Hem maddi hem de manevi kalkınmayı öngörüyoruz. Burada çok büyük görevler eğitim camiamıza düşüyor. Bayburt’taki arkadaşlarımızın bu anlamda başarılı olacağına kesinlikle inanıyorum. Bugüne kadar parça parça yaptığınız çalışmaların hep birlikte tek bir proje içerisinde de başaracağınıza kesinlikle inanıyorum ."dedi.

Bayburt Valiliği ve Bayburt Belediyesi olarak diğer kamu kurum ve kuruluşları olarak bu proje çerçevesinde tüm desteğin verileceğini kaydeden Vali İpek, ." Bugün Milli Eğitim Bakanlığımızdan müsteşar yardımcılığımızla bir görüşme yaptım. Bu projeyi anlatma imkanı buldum. Gerçekten çok heyecanlandılar. Dediler ki biz eğitimde bunların hepsini bir arada yapabilecek bir yapıyı öngörüyoruz. Bayburt olarak siz tüm illerden ve bizlerden önce buna başlamışınız. Teşekkür ederek çalışan arkadaşlara selamlarını gönderdi. Ben bu projenin Bayburt ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum"diye konuştu.

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ise, projenin alt ve üst komisyonlarda tartışarak olgunlaştığını ve hedef kitlesi öğrenciler olan projenin Bayburt şartları dikkate alınarak hazırlandığını söyledi.

EĞİTİMDE HEDEFİMİZ BAYBURT İLİMİZİ DAHA YUKARILARA TAŞIMAKTIR

Başarı İçin El Ele’ projesiyle öğrencilerin kişilik ve karakter eğitimlerine destek olacak değerler eğitimini uygulamak istediklerini belirten Doğan, "  Eğitim öğretimde hedefimiz Bayburt ilimizi daha yukarılara taşıma, çocuklarımıza ve gençlerimize daha iyi bir gelecek hazırlamaktır. Bu da ancak iyi bir eğitim ortamının hazırlanmasıyla mümkün olacaktır.  Sosyo-kültürel, sportif faaliyetlere tüm öğrencilerimizin katılımını sağlayarak, öğrencilerin kendini ifade edebilen, özgüveni yüksek bireyler olarak yetişmesini sağlamak, nitelikli bir eğitim ortamı için paydaşlarda farkındalık oluşturmak, okul-öğretmen ve veli işbirliğini sağlamak üzere veli ziyaret çalışmalarını yaygınlaştırmak, il genelinde ölçme, değerlendirme birimlerini kurmak, ortak sınavlar yapmak suretiyle, akademik başarının artırılmasını sağlamak, her gün düzenli okuma saatleriyle okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması hedeflerimiz arasında bulunmaktadır."dedi.

Öğretmenler, öğrenciler, kamu kurum kuruluşlar, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları gibi tüm paydaşların ele ele verdiğinde çocukların, öğrencilerin geleceğinin daha iyi inşa edilebileceğine vurgu yapan Doğan, " Bu büyük bir sorumluluktur. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için bunu başarmak zorundayız. Başarının bir ekip işi olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Ortak akıl ile hareket edip bunu da motive ederek hep beraber başarıyı yakalayacağız. "

Doğan, proje kapsamında yürütülecek çalışmaları ise şöyle sıraladı: "Kitap Okuma Kültürünün Geliştirilmesi ve  Yaygınlaştırılması, Öğretmenlerimiz Misafirimiz Projesi. (veli eğitimleri ve ziyaretleri), Değerler Eğitimi Projesi. (BAY EDEP), ölçme değerlendirme birimi kurulması, il genelinde ortak sınavların yapılması, son sınıf öğrencilerine yönelik Öğrenci Koçluğu Uygulamasının yapılması, tüm öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımının sağlanması, il genelinde zümre öğretmenlerince ortak yıllık planların hazırlanması, okullar ile dershanelerde ortak müfredatın eş zamanlı işlenmesi, eğiticilerin eğitimi kapsamında hizmetçi eğitimlerin yapılması."

Doğan, projenin 'kitap okuma, öğretmenlerimiz misafirimiz, değerler eğitimi ve öğrenci koçluğu' gibi projeler içerdiğine değinerek bunların detayları hakkında bilgiler aktardı.

Projenin tanıtımı törenine Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, il milli eğitim şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı.