Bayburt Merkez Eski Hastane Caddesi Cumhuriyet İlköğretim Okulu yanında''İhtiyaçlı Öğrenciler Yararına'' Hüseyin Polat, Ömer Çağlar ve Zekeriya Nadir tarafından organize edilen ve 01–09 Aralık tarihleri arasında devam edecek olan Giyim, Gıda kermes açılışına Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, Şehit Osman Eğitim, Bilim, Kültür ve Sanat Dernek Başkanı Abdullah Şaban, AK Parti İl Teşkilat Yöneticileri, Gençlik Konseyi Başkanı Emre Kiki,  Şehit Osman Eğitim, Bilim, Kültür ve Sanat Dernek yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

            Eğitim adına, Öğrencilerin daha rahat eğitim ve öğretim görmeleri adına yapılan bu hizmetlerin çok önemli olduğunu belirten Başkan Polat''bu tür faaliyetler imkansızlıklar nedeniyle eğitimlerini yarıda bırakan tüm öğrencilere bir nebze olsun kolaylık sağlama adına yapılan çok önemli ve değerli faaliyetlerdir.

                Bu tür faaliyetleri desteklemeli ve bu tür yardım organizelerini düzenleyenlere destek olmalıyız. Ben bu organizasyonda emeği geçenleri kutluyorum''dedi.

          AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi ise “ Eğitimin önemine binaen yapılan bu organizasyonda; ihtiyaçların karşılanması adına bu tür kermesler hem eğitim alan adına hem de yardımlaşma adına çok önem arz etmektedir.

          Bizler bin bir zorluklarla eğitimi adına ailesinden çevresinden uzak kalma fedakarlığını gösteren bu öğrencilerimize daha büyük fedakarlıklar göstermeli ve onların eğitimlerini tamamlamalarına imkan tanımalıyız. İşte bu yüzden bu tür çalışmaları önemsiyor ve desteklerimizi esirgememeliyiz diyorum”

                   Kermes açılışında Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, açılışta kermese yardım amacıyla aldığı kitapları çocuklara dağıtırken, AK Parti İl Başkanı Yusuf elçi ise kitap alan çocuklara kermese yardım amacıyla aldığı bereleri kendi elleriyle hediye etti.