Ak Parti Gençlik Kolları’nın üniversite birimi ÜniAktif Liderler Kulübü tarafından organize edilen programa Belediye Başkanı  Hacı Ali Polat’ın yanı sıra, Ak Parti Gençlik Kolları üyeleri ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Belediye Başkanı Polat, programda yaptığı konuşmada, birlikte hareket etmenin, tek başına elde edilemeyecek başarıların anahtarı olduğunu söyledi. İnsanların yaşamlarının üniversite hayatıyla paralel gittiğini dile getiren Belediye Başkanımız Polat, “Bir öğrencinin üniversitede ki hayatı nasıl gidiyorsa, eğitim sürecinden sonraki yaşamı da aynı doğrultuda devam ediyor. Gayretli, çalışkan,araştırmacı,analitik düşüncüye sahip, düne göre daha ileriye gitmek için çaba sarf ediyorsa hayatı da bu şekilde devam ediyor.” dedi.

Bugünün İşini Yarına Bırakmayın

Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat, ünlü Filozof ve Eğitim Kuramcısı John Dewey’e atıfta bulunarak öğrencilere, eğitimin hayata hazırlanma değil, hayatın ta kendisi olduğunu söyledi. Öğrencilere yapacakları her işi yarına ertelemek gibi bir tutum içende olmamaları gerektiği tavsiyesinde bulunan Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat, Peygamber Efendimiz’ (S.A.V) den bir hadis aktararak, “-‘Sevfeciler helak oldu.’ yani bugünün işini yarına bırakanlar helak oluyor. Onun için doğru bildiğiniz işi kesinlikle yarına ertelemeyin. İşin ucundan yakalayın ve bırakmayın. Pırıl pırıl gençlersiniz geleceğinizde inşallah öyle olur. Aranızda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum, bundan sonrada inşallah bize nerde ne zaman ihtiyaç duyarsanız sizin yanınızda olacağız.” şeklinde konuştu.

Var Olan Her Sıkıntıyı Çözmek Görevimizdir

Belediye Başkanımız Polat, konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Öğrencilerden Çoruh Nehri’nin rehabilitasyonu konusunda gelen soruya Belediye Başkanımız Polat şu şekilde cevap verdi: “ 2009 ve sonrasında Çoruh Nehri üzerinde ciddi çalışmalar yaptık. Çoruh Nehri’nin yatağını tamamen temizledik ve düzledik. Çoruh’un yatağını düzlemek suretiyle yatağını genişletmeyi hedef edindik. Bu doğrultuda Erzurum Köprüsü’nün alt kısmında setler yapmak suretiyle bu çalışmamızı devam ettiriyoruz. Temizliğiyle alakalı olarak genel bir temizlik yaptık. Şu anda çevre düzenlemelerini yapıyoruz. Şehrin kanalizasyonu şu anda Çoruh’a karışıyor. Ama biz bunu bu şekilde bırakmayacağız, hedefimiz bu yönde. Nehirlerimizin mutlaka temizlenmesi gerekiyor. Bayburt’un atık su arıtma projesi şu anda yapıldı. Bunun hayata geçirilmesi konusunda da hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığına hem de İller Bankası’na SUKAP projesi çerçevesinde projelendirilmesi için müracaatımızı yaptık. Bu projemizle birlikte kanalizasyon sistemimizi de yapacağız. Yani biz önümüzdeki süreçte şehrimizin atıklarını Çoruh’a bırakmayı hiçbir şekilde düşünmüyoruz ve hiçte uygun bulmuyoruz. Ayrıca bu sadece şehir merkeziyle alakalı bir sıkıntı değil. 2006 ve 2007 yıllarında Bayburt’un özellikle yukarı köylerinde Avrupa Birliği’nden elde edilen bir fon ile köylerin kanalizasyon projeleri yapıldı. Bu projede bütün köylerin kanalları bir araya toplandı ve atıklar oradan da dereler kanalıyla Çoruh Nehri’ne girdi. Dolayısıyla şu anda her tarafta bir kirlilik söz konusu. Bayburt aynı zamanda Çoruh Havzası Kalkındırma Birliği’nin de bir üyesi oldu. Bu kapsamda bu birliğe üye il ve belediyelerle birlikte Çoruh’u temiz tutmak için bir girişimimiz de var. Bu çalışmamızı da devam ettiriyoruz. Bazı bölgelerde pis bir koku var. Özellikle üniversite önü ve Türk Dünyası Parkı civarında. Tabi üniversite önündeki koku yanlış projelendirmeden dolayı kaynaklanıyor. Bir dönem önceki rektör, üniversitenin altını ıslah edeceğim dedi ve orada bir çalışma yaptı. Bu noktada bizim bir kanal kotumuz var. Bu kanal kotumuz 1580 metrede. İnşaat mühendisi rektör arkadaşımız hesaplamayı yanlış yaptı, üniversitenin kanalını getirdi 1579 metrede bıraktı. Yani bizim kanal kotumuzun aşağısında bıraktı. Dolayısıyla üniversitenin atıkları da Çoruh’a karışıyor. Ama biz şunun hatası bunun hatası diye bir ayrım yapmıyoruz. Var olan her sıkıntıyı çözmek bizim görevimizdir diyoruz ve çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.”

Program Belediye Başkanımız Polat’ın konuşmasının ardından yapılan Çiğ Köfte servisiyle devam etti. Üniversiteli öğrencilerin şarkı ve türküleriyle şenlendirdiği gece mutlu anlara sahne oldu.