Belediye hizmet binası salon kısmında ilk programı bugün gerçekleştirilen seminere Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi, Siyaset Akademisi Koordinatörü Serhat Kılıç, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Daştan, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İl Yönetimi Üyeleri ve eğitim programına başvuran çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşmacı olarak PDA Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Genel Koordinatörü Abdulkadir Özbek tarafından Hafıza Teknikleri ve Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı tarafından Yerel Yönetimler konulu sunumlar yapıldı.

“Büyük Kazanımlar Sağlayacak”

Eğitim seminerine Milletvekilimiz Bünyamin Özbek’in eğitim programı dolayısıyla gönderdiği mesaj okunarak başlandı. Milletvekilimiz Özbek mesajında kendisinin de Ak Parti Siyaset Akademisi mezunu olduğunu bildirerek bu eğitimlerin büyük kazanımlar oluşturduğunu bildirdi. Siyaset Akademisi’nin bulunduğu noktaya gelmesinde büyük katkıları olduğunu ifade eden Bünyamin Özbek, bu programın katılımcılara da büyük yararlar sağlayacağını kaydetti.

 Milletvekilimiz Bünyamin Özbek mesajında şunları kaydetti: “ Sizler sayesinde Bayburt siyaseti çok şeyler kazanacaktır. Akademinin katkılarıyla bilgili, dayanışmalı, deneyimli dürüst kadrolarla geleceğimiz her zaman emin ellerde olacaktır. Bu düşüncelerle Siyaset Akademisi Eğitim Programının hayırlara vesile olmasını ve hepinize başarılar diliyorum. Emeği geçen arkadaşlarıma da teşekkür eder saygılarımı sunarım.”

Milletvekilimiz Bünyamin Özbek’in mesajının ardından Ak Parti Bayburt İl Başkanı Program açılış konuşmasını gerçekleştirerek, yoğun ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür etti.

Ak Parti Siyaset Akademisi’nin siyasete yön veren, bilgi ve tecrübeyi siyasete yansıtan bir kurum haline geldiğini ifade eden İl Başkanı Yusuf Elçi, bu durum karşısında büyük gurur yaşadığını dile getirdi.

“Amacımız Reklam Değil”

İl Başkanı Yusuf Elçi, Ak Parti olarak eğitime sunulan hizmetleri hiçbir zaman gurur ifadesi olarak kullanmadıklarını belirterek, amaçlarının hiçbir zaman reklam yapmak ya da imaj oluşturmak olmadığını söyledi.

Eğitim konusuna ciddiyetle eğildiklerini kaydeden İl Başkanı Elçi, eğitim üzerine yapılan çalışmaları alanındaki en uzman kişilerle yaptıklarını anlattı 

Ak Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “ Vatandaşlarımızın, özellikle de gençlerimizin ve kadınlarımızın siyasete aktif olarak katılmalarını arzuladık. Çalışmalarımızla nitelikli siyasi kadroların yetişmesini hedefledik. Bu programlara katılan kardeşlerimizin, siyaseti aktif olarak yapmasalar bile siyaseti takip etme alışkanlıklarının, siyaseti değerlendirme kriterlerinin bilimsel bir tabana kavuşmasını arzuladık. Özellikle hocalarımıza, Ar-Ge Başkanımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum.”

“Siyaset Yapmak İsteyenler Bunları İyi Bilmeli”

“Değerli arkadaşlar; bu topraklarda siyaset yapmak isteyenler bu toprakların bütün damarlarını, bütün köklerini, geçmişle, halkıyla, dağlarıyla, nehirleriyle kısacası tüm gelenekleriyle tanıması gerekiyor. Siyaset küçük hedefleri kabul etmez. ‘Küçük olsun ama benim olsun’ anlayışıyla siyaset yapanlar orta ve uzun vadede her zaman kaybetmişlerdir. Bundan sonrada kaybetmeye mahkumdurlar. Biz milletimizin istikametinden başka bir istikamet tanımadık. Bundan sonrada Allah’ın izniyle tanımayacağız. Köhnemiş, bayatlamış, tedavülden kalkmış, eskimiş siyaset anlayışları bundan rahatsız olabilir. Ama biz siyasetinde de demokrasinin de kalitesini artırmaya devam edeceğiz.”

“Bu Emanet Kutsaldır”

“Çok kıymetli arkadaşlar! Geleceğin siyasetçileri olarak sizlere burada bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Özellikle siyasette elde edeceğiniz makamların gelip geçici olduğunu, fani olduğunu asla aklınızdan çıkarmamalısınız. Siyasette makamları millet verir ve en önemlisi de o emaneti millet alır. Zamanı geldiğinde o makamlardan bizi almaya milletimiz muktedirdir. Milletimizin size yükleyeceği emanetin hassasiyetinin ve kutsallığının her an idrakinde olun. Bu emanet namusunuz, şerefiniz kadar kutsaldır. Bu emanete her şart altında sahip çıkın. Özellikle parasal konulardaki hassasiyetinizin çok daha yüksek olması gerekir. Zira; tüyü bitmemiş yetimlerin emanetini taşıyacaksınız. Tek bir kuruşun dahi israf edilmesi ya da amacı dışında kullanılması, bizim asla rıza göstermeyeceğimiz ve müsamaha göstermeyeceğimiz bir konudur. Ak Parti olarak bu konuda bu güne kadar hiçbir mazereti kabul etmedik, bundan sonrada asla kabul etmeyeceğiz.”

“Mütevazi Olun !”

“Mütevazi olun, alçak gönüllü olun hakla aranızda her zaman bir gönül bağı oluşturun. Sizi seçen, sizlere belli makamları teslim eden halka karşı, onlara tepeden bakma hakkına sahip olamazsınız. Onlardan tebessümü, cömertliği, vefayı, alicenaplığı esirgeyemezsiniz. Bu hakkı kendinizde göremezsiniz. Yetkinizin milleten olduğunu, milletin yetkisini sizlere emanet ederek devlet idaresinde söz ve karar sahibi olduğunuzu unutmayınız ! Milletin iradesini ve egemenliğine yönelik her türlü girişim karşısında eğilmeden bükülmeden durmak sizin vazifeniz, mesuliyetinizdir.  Seçkinci anlayışların, milletle devlet arasında, milletle siyaset arasında nasıl bir uçurum oluşturduğuna geçmişte acı tecrübelerle şahit olduk. Seçimden seçime milleti hatırlayanlar onun dışında milletin iradesini hiçe sayanlar bugün artık hatırlanmıyor.”

“Milletin Menfaati Her Şeyin Üzerindedir”

“Adaletten şaşmayınız ! Milletin menfaatleri her şeyin üzerindedir. Milletimizin hedefleri tüm hedeflerin üzerindedir. Halkınızla aynı yöne bakmadığını sürece kaybedenlerden olmaya mahkum olursunuz. Değerli katılımcılar milletimiz içini Türkiye için ekonomiyi büyütmeye, yatırımı üretimi, istihdamı artırmaya devam edeceğiz. İç politikada ve dış politikada güçlü bir Türkiye inşa etmeye devam edeceğiz. Arzumuz, büyük millet, büyük güç, hedef 2023 olmalı…”

“Durmak Yok Yola Devam”

“Milletimizin gücünü, milletimizin tercihini ve teveccühünü özellikle de milletimizin hayır duasını arkamızda hissettiğimiz sürece; bize ‘Durmak yok, yola devam’ diyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerimi bitirirken bütün katılımcılara hocalarımıza ve buraya gelen basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.” 

Ak Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi’nin konuşmasının ardından seminer Kişisel Gelişim Uzmanı Abdulkadir Özbek’in sunumuyla devam etti. Abdulkadir Özbek, hafıza teknikleri üzerine yaptığı sunumla katılımcılardan tam not aldı.

İki seans olarak gerçekleştirilen Hafıza Teknikleri sunumunun ardında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Danışmanı ve aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı söz aldı.

“Halkı Yaşat ki; Devlet Yaşasın”

Yerel yönetimler hakkında sunum yapan Prof. Dr. Ilıcalı, birey odaklı hizmetin öneminden bahsetti. Prof. Dr. Ilıcalı, Türkiye’de yerel yönetimin mazisinden bahsederek, yerel yönetimde hizmetin nasıl olması gerektiği konusunda katılımcılara bilgiler aktardı.

Program sonunda soru-cevap kısmına geçildi. Soru cevap kısmında söz alarak Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat’a çeşitli sorular yönlendiren katılımcılara, belediye başkanımız tarafından bilgi verildi.