En Çok Toplayana Ödül

 

Bayburt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, atık kâğıtların tekrar ekonomiye kazandırılması için gerçekleştirdiği projeden sonra, yeni bir projeyle daha temiz ve yaşanabilir bir çevre için atık pilleri bertaraf ettirecek. Okullarda gerçekleştirilecek projeyle, en çok pil toplayan ilk üç okula, fotokopi makinesi, laboratuar malzemesi ve spor setleri gibi ödüller verilecek.

 

Çevre Koruma ve Temizlik İşleri Müdürü Beyza Uçurum, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Çevre konusunda daha önce yaptığımız çalışmalara bir yenisini daha ekliyoruz.  TAP Derneği’nin katkılarıyla atık pillerin doğaya bırakılmasını engellemiş olacağız. Okullara dağıtacağımız Atık Pil Toplama Kutuları’yla topladığımız pilleri, bertaraf için, bu konuda Türkiye’de yetkili tek dernek olan TAP Derneğine teslim edeceğiz” dedi.

 

Pillerin bertaraf edilmesi için çalışmalarını başlatan Bayburt Belediyesi, bu kapsamda ilk adımını attı ve belediyemiz hizmet binası salonunda ilk ve orta dereceli okulların öğrencilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

 

Programa Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Çevre Koruma ve Temizlik İşleri Müdürü Beyza Uçurum, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Altan Kalkın, TAP Derneği Genel Sekreteri Savaş Arna, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

 

Herkes Üzerine Düşeni Yapmalı

 

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, toplantıda Belediye olarak çevre duyarlılığı konusunda yapılan çalışmaları anlattı. “Çevre bizden öncekilerin bizlere emanetidir. Bu emaneti aldığımızdan daha iyi bir biçimde bizden sonrakilere devretmeliyiz” şeklinde konuşan Belediye Başkanımız Polat, gelinen noktada çevreyi muhafaza etmenin herkesin sorumluluğu olduğunu kaydetti. Belediye olarak çevre temizliği konusunda gerekli çalışmaların yapıldığını bildiren Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat, “Çevre temizliği konusunda sizlerinde ne kadar duyarlı olduğunu biliyorum. Bu projemizle, pillerinizi sizlere dağıtacağımız atık pil toplama kutularına atacağınızdan eminim. Fakat bu uygulamayı diğerlerine de örnek olacak, onlarında bu uygulamayı benimseyecekleri şekilde yapmazsak bu çalışmamızın bir anlamı olmaz. Bundan dolayı bu konularda duyarlı olmak zorundayız.” dedi.

 

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ın ardından TAP Derneği Genel Sekreteri ve Kimya Yüksek Mühendisi Savaş Arna öğrencilere atık piller hakkında sunum yaptı.

 

Atık pillerin bertaraf edilmesinin büyük maliyeti olduğunu kaydeden Genel Sekreter Arna, belediyelerin bu konuda yapacağı çalışmalarda maliyet yükünü karşılayabilecek güçte olmadığını kaydetti. Kullanım ömrünü tamamlayan pillerin kesinlikle doğaya bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Savaş Arna,  bu pillerin prosedüre uygun olarak imha edilmesi gerektiğini ifade etti.