Hayırsever Hacı Musa Çalışkan tarafından yaptırılan, Tayyip Madencilik tarafından teşrif edilerek hizmete sunulan Bayburt Merkez Danişment Köyü Kız Kuran Kursu açılışına Bayburt Valisi Hasan İpek, İl Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İŞKUR İl Müdürü Ömer Akdeniz, Bayburt İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, Gümüşhane Müftüsü Doktor Süleyman Aktaş, Kırıkkale İl Müftüsü Yüksel Kaymak, Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan, Aydıntepe İlçe Müftüsü Abdullah Bal, Bayburt Danişment Köyü Eğitim ve Kültür Hizmetlerine Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Servet Can, Daire Müdürleri, Kurs Öğrencileri, aileleri ve Danişment köy sakinleri katıldı.

         ‘’Danişment Köyü Kız Kuran Kursu” açılışına katılan Bayburt Valisi Hasan İpek " Bu sene Danişment köyünün ikinci kat yollarının asfaltını yaptık. Başka hizmetlere ihtiyaç varsa inşallah önümüzdeki yıllarda onları da yerine getiririz. Yunus Emre demiş ki ‘ Şeriat tarikat yoldur varana/ Hakikat marifet andan içeri.’ Biz bir yolu seçtik ve hepimiz doğruya ve hakikate yürümek için çaba sarf ediyoruz.

              Dört bir yandan koşarak bir yere geliyoruz. Bugün bu noktalara geldik. Geçmişte yaşadıklarımız birçok şeyler oldu. 1989 yılında Burdur Vali Yardımcısı idim. İrtica ile Mücadele Komisyonluğu Başkanlığı yaptım. Ama çok yurtlara gittik, kimsenin burnunu kanatmamak için elimizden gelen her şeyi yaptık. O görevi bize veren abilerimiz, valilerimiz o görevi bize bilerek verdiler.  İnşallah devletin bu hizmeti yapanların yanında olması bize rehavet vermez ve daha hızla çalışırlar. Lütfen bunu sizlerden rica ediyorum.  Çünkü zorda kalınca insan daha fazla gayret sarf ediyor.  Daha sonra rahata erince rehavet kaplıyor. Hiç birinizi lütfen rehavet kaplamasın. Bu günleri daha iyi günler için değerlendirelim. Çünkü önümüzde gideceğimiz çok yol var. Böyle bir tesisin açılışında bulunmaktan duyduğum mutluluğu belirterek hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

                 Bayburt İl Müftüsü Kemalettin Aksoy ise, Kur’an hizmetine yeni bir binanın katılmasının kendilerini gururlandırdığını belirterek, " Bayburt’ta bir göç olayı var. Bu göç olayında öğrenciler gidiyor. Karadeniz’deki bütün Kur’an kurslarının icazetlerine katılırdım. Mübalağa yapmıyorum. Öğrencilerin büyük bir bölümü Bayburt’tandı. Öğrenciler genç yaşta küçük yaşta niye göç etsinler.  Bayburt’tan öğrencilerin göçmesi bu zamana kadar büyük bir eksiğimizdi. Bunu kabul etmemiz lazım. İlim için gurbete çıkılır ama gurbet zor. İnşallah öğrenci göçünü böyle güzel binalarımızın hizmete girmesiyle önleyeceğiz. Bu binamızda inşallah dinini, diyanetini bilen güzel hafızlar yetiştireceğiz. Bu binanın yapılmasında emeği geçen Hacı Mahmut ve mahdumlarına, hepsine teşekkür ediyorum.  En büyük emeği olan Hacı Musa kardeşimize de acil şifalar diliyorum. "dedi.

           Bayburt Danişment Köyü Eğitim ve Kültür Hizmetlerine Yardım Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Bekâr ; ‘’Danişment Köyü Kız Kuran Kursu” ; 500 metrekare zemin üzerine 5 kat yapılmış, dershaneleri, yatakhaneleri, mutfak ve yemekhaneleri, mescit, çok amaçlı toplantı salonları ile 80 yataklı öğrenci kapasitesindedir.

         Derneğimiz ve İl Müftülüğümüzün işbirliği ile yapılan çalışmalar sonunda eğitime hazır hale gelmiştir. Bu Kız Kuran Kursunun yapımında çok büyük emekleri olan ve sağlık durumu nedeniyle aramızda bulunamayan Hacı Musa Çalışkan’a teşekkür edip acil şifalar diliyoruz”

         Tören; Kursun yapımında emeği geçen Çalışkan Ailesi Adına Hacı Mahmut Çalışkan’a katkılarından dolayı Bayburt Valisi Hasan İpek’in plaket sunumu ile sona erdi.