2–5 Temmuz 2012 tarihleri arasında Bayburt Üniversitesi’nde düzenlenecek olan “Uluslararası Eğitimde Teknoloji Kullanımı” temalı konferansa geri sayım başladı. Bayburt Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Murat Mollamahmutoğlu ”Eğitimde teknoloji kullanımında önde gelen üniversitelerden olmayı kendisine stratejik hedef olarak belirleyen Üniversitemiz için bu konferans, önemli bir adımdır.

         Kısa adı IDEAL olan “I. International Dynamic, Explorative and Active Learning” (Birinci Uluslararası Dinamik, Açınsayarak ve Etkili Öğrenme) konferansı için hazırlıklar son aşamaya geldi. ABD, İtalya, İngiltere, Kanada, Hollanda, İran, Almanya, Ürdün, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye olmak üzere 10 ülkeden katılımın gerçekleşeceği konferansta genel olarak matematik ve fen bilimleri alanlarından akademik çalışmalar yer alacak. Konferansta 20’si sözlü, 9’u poster olmak üzere toplam 29 akademik bildiri sunulacak. ABD, İngiltere ve Hollanda’dan 4 davetli konuşmacının katılacağı konferansta, bir konuşmacı online sunum gerçekleştirecek. Sunum dili İngilizce olacak olan konferansta katılımcılar için simültane tercüme yapılacak.

          Öte yandan, dört gün sürecek olan konferansa yurt içi ve dışından yoğun katılım beklenirken, katılımcılar için konaklama ve ulaşım ihtiyaçlarının karşılanması konusundaki çalışmalar da tüm hızıyla devam ediyor. Konferans kapsamında ilk gün bir davetli konuşmacının yapacağı online sunumun ardından davetlilere resepsiyon verilecek.

           Konferansın yoğun geçeceği ve sabah 9’dan akşam 19’a kadar sürecek olan ikinci gün, 2 paralel oturum gerçekleştirilecek. Davetli konuşmacıların bildiri sunacağı üçüncü gün öğleden sonra Erzurum’a gezi düzenlenecek ve akşam saatlerinde de Dede Korkut Kampüsü’nde eğlence düzenlenecek.

          Konferansın son gününde ise, yine davetli konuşmacıların akademik bildirilerini sunacakları paralel oturumların ardından konuklar için veda yemeği verilecek.”