Bayburt Valisi hasan İpek, Öğretmenlik sevgi, şefkat ve fedakârlık isteyen kutsal bir meslektir.

                İpek, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada,  Çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişmesinde, ülkemizin gelişmesinde ve ilerlemesinde öğretmenlerimizin katkıları çok büyüktür. Ülkemizin dört bir yanında büyük özveri ve fedakârlıkla çalışan öğretmenlerimiz her türlü takdir ve övgüyü fazlasıyla hak etmektedirler.   

         Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ’ün Başöğretmenlik unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım günü, 1981 yılından itibaren ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanmakta olduğunu belirten İpek şunları kaydetti.

              ”Bu öğretim yılında okulların ve sınıfların fiziksel anlamdaki gelişmeleri sağlayacak, dünyada birçok örneklerini görebileceğiniz ve Türkiye’nin de gerçekten eğitim anlamında lider olabileceğine yönelik bir 4+4+4 projesi ile yeni bir eğitim sistemine geçtik.  Bu sistemle çocuklarımızın kendi istekleri doğrultusunda, istedikleri okullarda okuma şansları olacaktır.  4+4+4 sistemi çocuklarımızı ilk dört yıldan sonra belirli mesleklere yönlendirecektir.         

             Başta Milli Eğitim Müdürüm olmak üzere, tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Gerçekten çok büyük bir gayret içerisinde, çok ciddi çalışmalar yapıyorlar. Bayburt olarak biz bu anlamda eğitim kadrosu açısından şanslıyız. Öğrencilerimizde şanslı;  çünkü biz 16 kişilik ve en fazla 22 kişilik sınıflarda eğitim öğretim yapıyoruz ve bir özelliğimiz daha var bizde ikili öğretim yoktur.           

             Bayburt Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş Kur olarak sobalarını yakmaları ve temizlik işlerini yapmaları için tüm köy öğretmenlerimize birer tane yardımcı verdik.  Bunun dışında Bayburt’ta tüm köylerimizin yolu asfalt, elektrikleri, suları var ulaşım sorunu yoktur.           

             Öğretmenlik sevgi, şefkat ve fedakârlık isteyen kutsal bir meslektir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişmesinde, ülkemizin gelişmesinde ve ilerlemesinde öğretmenlerimizin katkıları çok büyüktür. Ülkemizin dört bir yanında büyük özveri ve fedakârlıkla çalışan öğretmenlerimiz her türlü takdir ve övgüyü fazlasıyla hak etmektedirler.   

             Sevgili öğretmenler Türkiye’deki gençler, yöneticiler, sanatkârlar ve Zanaatkârlar hepsi sizlerin eseri olacaktır. Sizlere bir nesil yetiştirme gibi çok önemli bir sorumluluk düşüyor. Bu sorumluluğunda bilincinde olacağınıza inanıyor ve bunu sizlerden bekliyorum. 

             Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi saygı, şükr