Toplum Gönüllüleri Kulübü cep harçlıklarından ve gönüllü esnaflardan biriktirdikleri parayla Bayburt merkeze en uzak köylerden Elmalı, Serenli ve Yakup Abdal köylerindeki ilkokulda okuyan 70 öğrenciye giyecek ve kırtasiye yardımında bulundu.

        Kulübün Akademik Danışmanı, Öğretim Görevlisi Nuri Can Aksoy, ürettikleri sosyal projelerle gençlerin topluma katkısını güçlendirmek yanında gençlerin kişisel gelişimlerini, toplumsal sorumluluk bilincini artırmayı da hedeflediklerini belirtti.

              Toplumun sosyo-ekonomik yapısına gönüllü olarak destek verdiklerini belirten Aksoy, " İhtiyaç sahibi öğrencilerimize üç köyde 7 çift ayakkabı dağıttık. Yine bu köylerimizde 7 öğrencimize mont ve 7 öğrencimize ise çanta verdik. 3 köyde toplam 70 öğrencimizin her birine ise kalem, silgi, kitap, defter, boya, kalemtıraş, hikâye kitapları gibi kırtasiye malzemeleri, yardımı yaptık."dedi.

          Bayburt Sıla Özlem Seyahat’in kulübün bu faaliyetini gerçekleştirmesinde yardımcı olarak araç tahsis ettiğini ifade eden Aksoy, " Firmamız bizi 150 km ücretsiz taşıyarak bu sosyal etkinlikte bize destek verdi. Saat 10.00’da 15.30’a kadar üç köyümüzde yaptığımız yardımlarımız sırasında öğretmenlerimiz için de her ilkokula birer adet faks-fotokopi-yazıcı-tarayıcı makinesi ve 10’ar top kâğıt yardımında bulunduk. Ayrıca üç okulumuza beyaz tahta yardımı da yapacağız. Yardımlarımız devam edecek. Yılbaşında hastanede hasta ziyaretleri gerçekleştireceğiz."diye konuştu.

            Toplum Gönüllüleri Kulübü öğrencileri yaptıkları işten dolayı miniklere maddi destekte bulunduklarından dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.