2002 yılında, gençlerin sosyal sorumluluk çalışmalarına katılımını sağlayarak özellikle üniversite öğrencilerinin toplumsal aktivitelere katılımlarını ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla kurulan Toplum Gönüllüleri Vakfı şemsiyesi altında üniversitelerde örgütlenen öğrenciler birbirinden başarılı sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor.

Bu amaçla ortak bir proje geliştiren Bayburt, Atatürk ve Karadeniz Teknik üniversitelerinin Toplum Gönüllüleri Kulübüne üye öğrenciler, düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelirlerle İspir Yatılı Bölge Okulunda eğitim-öğretim gören 300 öğrenciye yardım dağıttı.

İspir Yatılı Bölge okulundayetim, öksüz, ailesi tarafından terk edilmiş, devlet tarafından korumaya alınmış öğrenciler ile davranış bozuklukları bulunan öğrencilerve81 engelliöğrenciyle birlikte öğle yemeği yiyen üniversiteliler ardından öğrencilere diş fırçası, diş macunu, kalem, kırtasiye malzemeleri, oyuncak, elbise, ayakkabı ve sınavlara hazırlık kitapları dağıttı.

Yardım malzemelerinin dağıtımının ardından okulun bahçesinde toplanan öğrenciler ile üniversiteliler birlikte bir dizi etkinlik de gerçekleştirdi.  İspir YİBO öğrencileri ile oyunlar oynayan, uçurtma uçuran ve tiyatro gösterisi sunan üniversiteliler ardından minik öğrencilere gitar ve kemençe konseri verdi.

Etkinliğin ardından kulüp üyesi üniversiteliler ile İspir YİBO öğrencileri okulun bahçesinde insan zinciri oluşturarak evrensel barış işareti oluşturdular.