Elemeler sonucu doksan beş kişinin müracaatı içerisinden başarılı görülen yirmi kişi seçilerek proje kapsamında kursiyer olmaya hak kazandı.

 

Kırsal alanda yaşayan çocukların sosyal ihtiyacına yönelik çalışmaların son derece yetersiz olduğunu ifade eden Proje Koordinatörü Bülent Erdaş,  “İlimizdeki köy çocuklarının önemli bir kısmı tiyatro ve sinema gibi etkinliklere erişim imkanı bulamıyor. Proje sayesinde bu sorunumuzu ortadan kaldırmış olacak ve çocuklarımızı tiyatro ile buluşturmuş olacağız.” dedi.

 

Kursiyerlere, beş ay boyunca verilecek sahne eğitiminin ardından, yetişkinlere ve çocuklara ayrı ayrı olmak üzere iki oyun sahnelenecek.

 

Bayburt merkez ve merkeze bağlı on altı köy ilk öğretim okulunda sergilenecek çocuk oyunlarında çocuklara sağlık bilinci aşılanacak ve  çeşitli hediyeler verilecek.

 

Büyük yaş gruplarının ihmal edilmediği proje kapsamında yetişkinler için de üç oyun sergilenecek. Projenin hem Bayburt’un tanıtımına katkıda bulunması hem de kültürel iletişimi geliştirmesi için, İstanbul ve Trabzon, Samsun, Gümüşhane gibi yakın çevre illeri kapsayan  turne programı düzenlenecek.