Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslan Gülcü ile birlikte doçent olan Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Tuncay Ceylan, Doç. Dr. Hakan Söyüt, Doç. Dr. Esen Taşğın, Doç. Dr. Yunus Esen, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Serancam’ı ziyaret etti. Yardımcı doçentler Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertekin Öztekin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Esmaray Alacadağlı, Yrd. Doç. Dr. Hayriye Şengün, Yrd. Doç. Dr. Nikolin Agallija, Yrd. Doç. Dr. Muhammed Yasin Taşkesenlioğlu’nu ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat ve İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Pabuçcu’yu İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Temel İslam Bilimleri Bölüü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.  Abdulaziz Artış'ı ziyaret eden Rektör Coşkun, tüm öğretim üyelerine yeni görevlerinde başarılar diledi. Yardımcı doçent ziyaretlerinde Rektör Coşkun'a Bayburt Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Fatih Yalçın ve Baybur Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İhsan Çubukçu da eşlik etti. 

Doçentlere ve yardımcı doçentlere ülkemizin akademik alandaki artan gayret ve çabalarını hatırlatarak, bundan sonra daha çok bilimsel araştırma ve projelerle meşgul olmalarının önemini anlatan Rektör Coşkun, ülkemizin kendilerinden beklediği bilim ve araştırma faaliyetlerini ara vermeksizin sürdürmeleri gerektiğini kaydetti.

Genç üniversite olmasına rağmen Bayburt Üniversitesinin hızlı bir gelişim içinde olduğunu ifade eden Rektör Coşkun, akademisyenlerin bilimsel araştırma ve projelerini de imkânları ölçüsünde destekleyeceklerini belirtti.

Yeni öğretim üyeleri ise ziyaretten memnuniyet duyduklarını ve Bayburt Üniversitesinde görev yapmaktan onur duyduklarını dile getirerek çalışmalarını hız kesmeden sürdüreceklerini söylediler.