Profesör Doktor Şemsi Burhanettin Altan yaptığı yazılı açıklama ile Bayburt Üniversitesi Rektörlüğüne adaylığını açıkladı. Altan,''Hepinizin malumu olduğu üzere Rektörümüz Merhum Profesör Doktor Gökhan Budak'ı elim bir olay sonucu kaybettik.Bunun sonucu olarak Üniversitemiz kısa bir süre sonra tekrar seçim atmosferine girdi.

Rektör Adayı Belirleme Seçimleri için hala resmi bir açıklama yok.Resmi olarak ilan edilmemiş bir seçim için adayların ortaya çıkması karşısında adaylığımı ilan etmeğe karar verdim.Niçin Rektör olamaya talip olduğumu,Rektör olarak yapmak istediklerimi sıralamakta fayda gördüm,bu nedenle adaylığımı açıklıyor ve hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Rektör Adaylığımı Bayburt'un ve Bayburt Üniversitesinin daha güzel çiçekler açması,daha çok meyve vermesi için yapılacak bir aşıya veya diyar diyar gezmiş bir sürü çiçeğin özünü toplayıp Bayburt'un ve Bayburt Üniversitesi'nin peteklerini doldurmağa gelmiş bir arıya benzetiyorum.Seçimlerin Ülkemize,Bayburt’umuza ve Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum ''diye konuştu.