Trabzon Sanatevinde gerçekleşen programa, Trabzon Çağdaş Yazarlar ve Sanatçılar Derneği Başkanı Mehmet Kuvvet ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği (BayDer) Başkanı Fatih Dündar, Yönetim Kurulu Üyesi Nahit İmaç, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Fatih Mehmed Özcan, birçok Trabzonlu  sanatçı - yazar ve vatandaşlar katıldı.

Yorum ve sunuculuğunu Eğitimci Yazar- Şair Zekeriya Saka’nın yaptığı programda Garip Ayata'nın hayatı özetlenerek, ilk şiirinden bugüne yaşadığı hatıralar ve yazdığı şiir hikayeleri üzerine slayt eşliğinde söyleşi yapıldı. Trabzon'da yaşayan ve aynı zamanda Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği üyesi olan Bayburtlu şair Ozan Garip Ayata'nın kendi sesinden şiirleri katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

 Davetliler fırtınalı bir yaşamın öyküsünü Dede Korkut’un torunlarından olan Ozan Garip Ayata’dan kendi sesinden dinleme fırsatı buldular, karşılıklı sohbet etme fırsatı buldular. 

Söyleşinin ardından Çağdaş Yazarlar ve Sanatçılar Derneği’nin Başkanı Yazar Mehmet Kuvvet dâhil hatıra fotoğrafı çektirildi. Şair Ayata, basılan iki kitabını imzalayarak hayranlarına takdim etti.