Bayburt Merkeze bağlı Taht Köyü Ortaokulunda “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında yapılan Ağaç dikme etkinliğine İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Hakan Kurt, Altan Kalkın, Taht Ortaokulu Müdürü Abdurrahman Algan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Taht Ortaokulu Müdürü Abdurrahman Algan açılış konuşmasında;                                                                                                                

         “Okullar hayat olsun projesi kapsamında ağaç dikme etkinliğimize hoş geldiniz. Bu etkinliği düzenlememizin amacı çocuklarımıza ağaç sevgisini aşılamak ve doğayı koruma bilinci oluşturmaktır.

          Bu anlamda okulumuzda benimde bir fidanım olsun kampanyası düzenlenmiş olup, konuyla ilgili olarak resim ve şiir yarışmaları düzenlenmiştir. Oluşturduğumuz hatıra ormanına 1000 tane çam ağacı dikilmiş olup, bugün ise son fidanlarımızı hep birlikte dikeceğiz. Hiç şüphesiz ki 8 yıl sonra şuanda karşımızda bulunan öğrencilerimizden hiç biri bu okulda bulunmayacak bu öğrencilerin geriye bırakacakları en iyi eser bu hatıra ormanı olacaktır.

         Bu hatıra ormanı sayesinde; doğayı koruduğumuz gibi okulumuza gelecek öğrencilere de doğayı koruma konusunda örnek teşkil etmiş olacağız. Bu anlamlı günde bizi yalnız bırakmayıp etkinliğimize katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum.

            Taht Ortaokulunda düzenlenen “ağaç ve orman” konulu şiir yazma yarışmasında dereceye giren Medine Yüceoğlu birinci, Yağmur Kılıç ikinci ve Merve Kalkan üçüncü olarak ödüllerini aldılar.

       Tören Taht Köyü Hatıra Ormanına fidan dikimi ile sona erdi.