Bayburt Üniversitesi Bayburt Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünde öğrenim gören 4. Sınıf öğrencileri, ‘Birleştirilmiş Sınıflarda Eğitim Dersi’ kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı köy okullarında staj uygulamalı çalışmalar yaptı. Merkeze bağlı Çayırözü, Dağtarla, Çakırbağ, Darıca, Aslandede, Çamlıkoz, Yolaltı, Uğrak ve Aşağı Kırzı köylerindeki birleştirilmiş sınıflarda yapılan eğitimi yerinde inceleyen öğrenciler, meslek hayatlarına başladıklarında karşılaşmaları muhtemel sorunlar ve çözüm yolları hakkında tecrübe edindiler.

Birleştirilmiş sınıflarda derslerin işlenişi, karşılaşılan sorunlar, bina ve lojman problemleri, materyal, çevre düzeni, öğretmen ve köy halkı iletişimi ile etkileşimi üzerine Bayburt Üniversitesi Öğretim Görevlisi İlhan İlter ile birlikte incelemeler ve gözlemler yapan üniversiteli öğrenciler, durum değerlendirmesinin ardından sorunların çözümü için neler yapılabileceğini tartıştı.

Türkiye’deve dünyanın birçok yerinde yapılan birleştirilmiş sınıflarda eğitim uygulamalarının eğitim sisteminde bir kambur olarakgörülmesine rağmen yapılan gözlemler sonucunda aslında köy sosyolojisi, öğretmen adayı üniversitelilerin eğitimleri ve istihdamları açsından olumlu taraflarının bulunduğunu söyleyenÖğr. Gör. İlter, “Dolayısıyla bu uygulamayı bir kambur olarak değil, kültürel bir zenginlik, şehir-köy ayrımını ortadan kaldıracak ve devletin varlığını köylerimizde hissettirecek bir eğitim uygulaması olarak görüyoruz. Mezun olacaköğrencilerimizin bu uygulamayla köylerimizin sosyolojisine katkı sağlayacağını umut ediyorum.” dedi.