Vali Vekili Gökay, öğretmenleri bahçıvanlara benzettiklerini belirterek, " “Uzun ve yorucu geçen birinci dönemin sonuna geldiniz. Dört ay boyunca öğretmenlerinizle birlikte eğitim görerek, tempolu çalışma sergilediniz. Şimdi de bu çalışmaların sonucunu alacaksınız, hepinize başarılar diliyorum. Sizler eğitim neferleri olarak eğitim bahçemizin bahçıvanlarısınız. Geleceğimiz olan neslimizin üzerinde büyük emekleriniz var" dedi.

         Gökay, "Ne kadar kaliteli bireyler yetişirse o kadar kaliteli bir ülke oluyoruz. Çünkü bireyler devletleri yönetiyor. Dolayısıyla kendi kendimizi yönetiyoruz. Bu yönetim de ne kadar kaliteli olursa başarımız da o kadar iyi oluyor. Bilindiği gibi son yıllarda ülkemiz hızlı bir gelişim süreci yaşıyor. Okullarımız yeniden inşa ediliyor, hastanelerimiz yapılıyor. Büyük bir gelişim gösteriyoruz. Tabi ki bunun hepsinde siz değerli öğretmenlerin payı var. Ancak bu durum bizi rehavete de sevk etmemeli. " diye konuştu.

          Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ise kentte 2012-2013 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatilinde bin 22 okul öncesi, 5 bin 336 ilkokul, 4 bin 840 ortaokul ve 4 bin 739 ortaöğretim olmak üzere toplam 15 bin 937 öğrencinin karne aldığını söyledi.

Doğan, bugün başlayan yarıyıl tatilinin 10 Şubat Pazar günü sona ereceğini ifade etti. Konuşmaların ardından öğrencilere karneleri ve hediyeleri verildi.