Samsun’a Teknik Gezi düzenledi. Bayburt Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğretim Görevlisi Ramazan Şimşek veMakine Mühendisliği Bölüm Temsilcisi Cihan Kara önderliğinde gerçekleşen geziye,makine mühendisliği bölümünden 36 öğrenci katıldı.

Teknik Gezi kapsamında Samsun sanayisini dolaşan öğrenciler Samsun Eti Bakır İşletmesi, Yeşilyurt Demir-Çelik Fabrikası ve Hitit Proje Tasarım Makine Sanayi’yi gezerek yetkililerden üretim koşulları ile ilgili bilgi aldı. Yetkililer eşliğinde fabrikaları gezen mühendis adayları teknik altyapı, imalat koşulları, üretim sürecini yerinde gördüler. Öğrencilere Eti Bakır İşletmelerini gezdiren Maden Mühendisi Hakan Kitap öğrencilere kendi deneyimlerini anlatarak şunları dile getirdi: “ Üniversiteden hiç fabrika görmeden mezun olan herkes piyasada sıkıntı çekiyor. Stajdan itibaren piyasaya mühendis adayları kendilerini hazırlamalı. Mezun oldukları zaman iş sıkıntısı çekmemeleri için teorik olduğu kadar pratik anlamdada kendilerini geliştirmeleri gerekir”.

Teknik gezinin ardından Samsun merkezini de gezen öğrenciler buradan Ordu’ya geçerek Ordu il merkezini gezdiler. Öğrenciler ziyaret ettikleri işletmelere Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun tarafından gönderilen hediyeleri takdim etti. Ziyaretlerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren işletme yöneticileri Üniversitemize ve Rektörümüze teşekkür ederek, her zaman kapılarının açık olduğunu dile getirdiler. Mühendislik fakültesi öğrencileride kendilerine böyle bir imkan sundukları için yetkililere teşekkür ederek oradan ayrıldılar.