Toplantıda konuşan müftü AKSOY:’’’ İhtiyaç    odaklı kuran kursları’’ Türkiye de D grubu kuran kurslarının açılmasını sağladı. Bu sayede 4321 adet D grubu kur’an  kursu açıldı. Ülkemiz de toplamda 19.185 kuran kursu bulunmaktadır. İlimizde ise 52 adet kuran kursunda 2000 adet öğrenci eğitim ve öğretim görmektedir. Öğrencilerimizin sayısı her geçen gün artmaktadır. İlimizde mezun olan hafızlarımızın sayısını artırmamız lazım, Karadeniz bölgesinde bir kuran kursunda yılda 50 hafız mezun olurken Bayburt olarak hala bu sayıyı yakalayamadık sebebini öğretici olarak kendimizde aramamız lazım. Kendi eksiklerimizi görerek tamamlamaya çalışalım.

     İl müftülüğü olarak Bayburt din görevlileri dernek binasında Erkek görevliler için  ‘tashih-i  huruf  kursu’ açtık, inşallah bayanlar içinde bu kursu açma imkanını buluruz.

     Değerli öğreticiler ! Görevimizi layıkıyla yerine getirelim, öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye çalışalım, yıl sonunda mezun öğrenci sayımızı artırmaya çalışalım. bir an önce de 3. Dönem   öğrenci portalı nı girelim. Hepinize hayırlı vazifeler dilerim’’dedi.

       Daha sonra Müftü Yard. TEZCAN  Öğreticilere etkin din öğretimi için  tavsiyelerde bulundu.Din hizmetleri şefi BİROL ise öğrenci kayıtları hakkında teknik bilgiler verdi.