Şair Zihni Kültür Merkezinde yapılan yarışmadan önce bir konuşma yapan Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yarışmayı düzenlemekteki amaçlarından bahsetti.

 Doğan, " Amacımız, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, milletimizin milli, ahlaki, insani ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan, geliştiren, ailesini, vatanını ve milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş vatandaşlar olarak yetiştirmektir."dedi.

Doğan konuşmasına şöyle devam etti:

" Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 14.08.2012 Tarih ve 124 Sayılı Kararıyla Orta öğretim Kurumlarının haftalık ders çizelgelerinde yaptığı değişiklikle,  Liselerimizde 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren Kur’an-ı Kerim, Hazreti Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri seçmeli dersler olarak seçilmeye ve okutulmaya başlandı.

Biz de Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geçen yıl uygulamaya konulan bu karara paralel olarak İlimizdeki Liselerimiz arasında (İmam Hatip Liseleri hariç), Kur’an-ı Kerim-i Yüzünden okuma yarışması yapmayı uygun gördük.

Bugün burada öğrencilerimizin bu yarışmasına tanıklık edeceğiz. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek, usulüne uygun bir şekilde okumak kolay olmayan, büyük zaman, emek, sabır, ses ve makam eğitimi almayı gerektiren bir çalışmadır. Bu sebeple Hazreti Peygamber ile başlayan Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma geleneğinin devam etmesi için çaba gösteren Öğrencilerimizi, okul idarecilerimizi ve öğrencilerimizi yetiştiren öğretmenlerimizi kutluyorum.

Yarışmaya katılan öğrencilerimizin ödüllendirilmesine katkıda bulunan Bayburt Belediye Başkanı Haci Ali Polat, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy,  Memur-Sen Başkanı Fikret Özbey, Türk Eğitim Sen Başkanı Volkan Güneş, Teç Sen Başkanı Selami Birgül, Eğitim Sen Başkanı Necip Erel, Eğitim İş Başkanı Cemal Akyüz, İş Adamı Yakup Doracan ve Yarışmanın koordinasyonunda önemli katkıları olan Hüsnü Yağmur’a Teşekkür ediyorum…Yarışmacı  Öğrencilerimize ve Jüri üyelerine başarılar diliyorum.Yarışmanın hayırlara vesile olmasını temenni edİyor, Saygılar sunuyorum…Şair Zihni Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmaya Eğitim Bir-Sen, Türk Eğitim Sen, Teç-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim İş-Sen maddi destekte bulundu. "

Jüri başkanlığını İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hayri Kocabey’in yaptığı yarışmada Davut Çakır, Hasan Demir, Basri Topsakal, Boran Çayır ve Adil Kacır isimli öğretmenler de jüri üyesi olarak değerlendirme yaptı.

Yarışmaya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Şehit Sabahattin Bozo Lisesi, Korkut Ata Anadolu Lisesi, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Kız ve Teknik Meslek Lisesi, Rekabet Kurumu Bayburt Anadolu Öğretmen Lisesi, Aydıntepe Çok Programlı Lisesi, Demirözü Gökçedere Çok Programlı Lisesi olmak üzere 11 liseden birer kişi katılarak Kur’an-ı Kerim’i, en güzel şekilde okumak için yarıştı.

Yarışmaya Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Vali yardımcısı Abdulhamit Karaca, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, Ak Parti Bayburt Belediye Başkan Adayı Mete Memiş,  Bayburt Müftüsü Kemalettin Aksoy, milli eğitim şube müdürleri, sendika başkanları, bazı kamu müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Yarışma sonunda Aydıntepe Çok Programlı Lisesinden Abdullah Lüleci 93,20 puanla birinci, Korkut Ata Lisesi'nden Selim Mercimek 92,60 puanla ikinci, Anadolu Lisesi'nden Havva Dursun 91,20 puanla üçüncü oldu.

Birinci Abdullah Lüleci'ye Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer tam altın, ikinci Selim Mercimek'e Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek yarım altın, üçüncü Havva Dursun'a işadamı Ali Osman Doracan ise çeyrek altın hediye etti.

BU BİRLİK VE BERABERLİĞİ ANCAK KUR'AN-I KERİM BİR ARAYA GETİREBİLİR

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ödül verdikten sonra yaptığı konuşmada Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer'e bir süre önce geçirmiş olduğu rahatsızlığından dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti. Vekil Özbek, " Ben Bayburt Liseli mezunuyum. Korkut Ata Lisesi'ne ödül vermekten çok mutlu oldum. Milli Eğitim müdürümüze çok çok teşekkür ediyorum. İl Milli Eğitim Şube müdür Hüsnü Yağmur'a çok çok teşekkür ediyorum. Bayburt'ta bir ilk gerçekleşti. Tüm sendikalar bu programa destek verdiler. Bu birlik ve beraberliği ancak Kur'an-ı Kerim bir araya getirebilir. Bayburt bir araya getirebilir. Ben sendika başkanlarına ve sizlere çok çok teşekkür ediyorum. "dedi.

Eğitim Bir-Sen Bayburt Şube Başkanı Fikret Özbey ise dereceye girenlere altın hediye etti. Türk Eğitim-Sen Bayburt Şube Başkanı Volkan Güneş ise dereceye giren ilk üçe yarım altın; Teç-Sen Bayburt Şube Başkanı Selami Birgül ise çayrek altın hediye etti. İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak ise ilk üçe kitap; Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat bütün yarışmacılara çeyrek altın; İl Müftüsü Kemalettin Aksoy bütün yarışmacılara kitap; Eğitim-Sen Bayburt Şube Başkanı Necip Erel bütün yarışmacılara öykü kitabı; Teç-İş-Sen Başkanı Cemal Akyüz tüm yarışmacılara kalem seti; Diyanet-Sen Bayburt Şube Başkanı İlhan Kelleci bütün yarışmacılara kitap hediye etti.

Ardından Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'a, Bayburt Müftüsü Kemalettin Aksoy'a, işadamı Ali Osman Doracan ve sendika başkanlarına katkılarından dolayı plaket ve teşekkür belgesi verildi.