Sergi açılışına katıldıklarından dolayı kursiyer öğrenciler tarafından Vali İpek ve Eşi Gülten İpek’e Kurs Hocası Tuğçe Okutmuş tarafından Hediye takdim edildi.

Atatürk’ün ''Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir''sözleriyle konuşmalarına başlayan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zarif Aslan,

''2012-2013 yılında ilçeler hariç merkezde 55 farklı alanda ve 86’sı merkeze bağlı köylerde olmak üzere toplam 251 adet kurs açılmış, kurslarda 2226 erkek 3148 bayan olmak üzere toplam 5784 kursiyerin çalışmalardan yararlandırılmıştır''dedi.

Sergi açılışı öncesi kursu başarıyla bitiren kursiyerlere belgeleri, Vali Hasan İpek ve eşi Gülten İpek, Konursu Belde Belediye Başkanı Osman Karabulutoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan tarafından verildi.

Belge töreni ardından serginin açılışını yapan Vali ipek ve eşi sergiyi gezerek genç kızların el emeği göz nuru ile ortaya çıkardıkları ürünleri büyük bir beğeni ile incelediler.

Açılış törenine Vali Hasan İpek ve eşi Gülten İpek,, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zarif Aslan , Milli Eğitim Müdürlüğü şube Müdürleri, Köy halkı ve kursiyerler katıldı.