Erzurum'da Atatürk Üniversitesi'ndeki lojmanında 26 Ocak 2013 Cumartesi sabahı vefat eden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak’ın ölümünden sonra Bayburt Üniversitesi Rektörlüğü için Profesör Doktor Selçuk Coşkun Bayburt Gazeteciler Cemiyetinde adaylığını açıkladı.

           Bayburt Üniversitesinin içinden ve Üniversiteyi yakından tanıyan biri olarak, genel bir destek gördüğü için adaylığını açıkladığını belirten Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Selçuk Coşkun” Üniversitemizin projelerini devam ettirmek ve geleceğe güvenle bakan bir üniversite olması için aday oldum.

         Hepimizin bildiği acı bir süreç yaşadık, üniversitemizi yasa boğan, halkımızı şok eden bu süreci aşamadan 24 – 26 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan seçim takvimi belli oldu. Dolayısıyla kurumlarda devamlılık esastır, bu bir sorumluluk gerektiriyorsa bu sorumluluğun altına birilerinin de elini atması gerektiğini düşünerek adaylığımızı açıkladık.

             Yaklaşan bu sürecinin centilmence olmasını diliyorum, arkadaşlarımızın, üniversitedeki öğretim üyelerimizin, okutmanları mızın “üniversitemizi tanıyan birisi olsun, her dönemde seçilen tarafından sil baştan olmasın” makul gerekçelerle gelerek bizi bu yönde desteklediklerini belirttiler. Bizde bu gerekçeleri makul görerek Bayburt Üniversitesi Rektörlüğüne aday oldum ve bu adaylığımı da ilk olarak Bayburt Gazeteciler Cemiyetinde sizlerin huzurunda açıklıyorum” dedi.

 PROF.DR. SELÇUK COŞKUN KİMDİR?

           Aslen Bayburtlu olan Coşkun; İlköğrenimini Gümüşhane’de, İmam Hatip Lisesini ise Bayburt’ta bitirdikten sonra, 1984–1989 yılları arasında Erciyes Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültelerinde lisans öğrenimi gördü. 1989 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1991 yılında “Hz. Peygamber’in Sünnetinde Yetişkinlerin Eğitimi” teziyle yüksek lisansını bitirdi. 1993 yılında, bir müddet Mısır’da bulundu. 1996 yılında “Bir Eğitimci Olarak Hz. Peygamber’in İnsan Telakkisi” teziyle doktorasını verdi. 2000–2001 Öğretim yılında Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Bölüm başkanı ve öğretim üyesi olarak çalıştı. 2005 yılında doçent olan Coşkun, 2010 yılında Profesör oldu.

            Prof.Dr. Selçuk Coşkun, Hadis Anabilim Dalı başkanlığı, Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcılığı, Bölüm Başkanlığı, Fakülte Kurulu üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu üyeliği, Dergi editörlüğü, Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliği gibi idari görevlerinin yanında, çeşitli sempozyumların sekretaryasını yürüttü.

Hz. Peygamber’in İnsan Anlayışı, Sünnet ve Gelenek, Hadise Bütüncül Bakış gibi eserlerinin yanı sıra, yayımlanmış çok sayıda makale ve tebliği bulunmaktadır.