Proje komisyon ekibi

1.Hüsnü YAĞMUR

2. Tuncer YAŞAROĞLU

3. Adil KACIR

4.Adem DURULMUŞ

5. Tunahan ERBEK

Dereceye giren ilk on öğrenciye verilecek ödüller şunlar

1. tam altın

2. yarım altın

3. çeyrek altın

4. Gram altın

5.Gram altın

6. mp 4 müzik çalar

7. mp 4 müzik çalar

8. kol saati

9. kol saati

10. kol saati

Yarışmanın proje koordinatörü, Kaleardı 75.yıl Ortaokulu, Din K.V.Ahlak B. Öğretmeni Adil KACIR şu bilgileri verdi.

Bizler amaç olarak, Hz. Muhammed’in hayatının okunmasını ve  yaşanmasını hedefliyoruz.  Öğrencilerimiz  bu yarışma ile, İslam peygamberinin doğumundan vefatına kadar, hayatını genel hatlarıyla öğrenecekler. Onun ahlakını inanç ve duygu dünyasını tanıyarak sorunlarla baş etmenin ve doğru bir hayat yaşamanın yollarını edinecekler.  Hz. Muhammed’in pek çok özelliğini, yaşanabilir hayatını, heyecan verici bir tarzda tanıma fırsatı bulacaklar. Ayrıca sıkıntılarla baş etmeyi, sevinçlerinde ölçülü olmayı, paylaşmayı ve yardımlaşmayı, sevmeyi, sevilmeyi, dostluk ve kardeşliği, dengeli bir hayat yaşamanın yollarını ve daha pek çok şeyi onun rehberliğinde kazanacaklar, dedi, ve şöyle devam etti.

Bizler, öğrencilerimizin yarışmaya karşı olumlu tutumlarını,  hazır bulunuşluk düzeylerini ve motivasyonlarını artıracak  çok güzel ödüller hazırladık.  İlk beş öğrencimize belediye başkanlığımızın sponsorluğunda altın hediye edeceğiz. Diğer beş öğrencimize mp 4 görüntülü müzik çalar, kol saati  ve sürpriz hediyeler hazırlıyoruz. Dereceye  giren ilk on öğrencimize ayrıca hediye paketi takdim edeceğiz, dedi.

Kaleardı 75.yıl İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Mikail YILDIRIM ise şunları söyledi.

Milli eğitim müdürlüğümüzün, belediye başkanlığımızın, il müftülüğümüzün ve kaleardı 75. Yıl ortaokulu yönetici ve öğretmenlerimizin desteğiyle, “ HERKES ONU OKUYOR, TANIYOR VE YAŞIYOR.” Adlı bir proje kapsamında, 4.5.6.7.8.sınıflar arası siyer yarışması düzenliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, projenin amacına ulaşmasını temenni ediyorum.

O’nun hayatını bilmek, O’nu daha yakından tanımak, ve O’nun dünyamıza kazandırdığı güzellikleri fark edebilmek için öğrencilerimiz için güzel bir fırsat, şimdiden hepsine başarılar diliyorum, dedi.

  Özellikle belediye başkanımız sayın Hacı Ali POLAT’a,  şehrimizdeki eğitim, kültür ve sosyal faaliyetlere yapmış olduğu bu samimi katkıdan dolayı şahsım, kurumum ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum. Ayrıca katılımcı öğrencilerimize ulaştırmak için  “Peygamberim” adlı kitabı temin ettiği için il müftümüz Sayın Kemalettin AKSOY hocamıza da gönülden teşekkür ediyorum, dedi.