Uluslar  Arası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri’nin vazgeçilmez bir parçası haline gelen Bayburt konulu fotoğraf sergisi açıldı. Fotoğraf sanatçısı Feridun Hacıhasanzade tarafından açılan sergide Bayburt’u farklı açılardan yansıtan ilgi çekici fotoğraflar sergileniyor.

Feridun Hacıhasanzade tarafından bu yıl 7. kez açılan sergide ayrıca Azerbaycan Miras İçtimai Birliği sanatçılarının yağlı boya eserlerinin yanı sıra fotoğrafçılar Zeynel Abidin Öztürk ve Yunus Emre Çikot’a ait Azerbaycan konulu fotoğraflar da yer aldı. Belediye Başkanı Hacı Ali Polat tarafından gerçekleştirilen sergi açılışında Miras İçtimai Birliği üyeleri ve aynı zamanda Azerbaycan Devlet sanatçıları olan grup tarafından Azeri türküleri seslendirildi.

Bu yıl 7. kez Bayburt konulu fotoğraf sergisini Bayburtlular’la buluşturan fotoğraf sanatçısı Feridun Hacızhasanzade, serginin Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri’nin bir parçası haline gelmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Hacıhasanzade, serginin Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri günleri boyunca açık tutulacağını belirtti.

Sergi açılışına Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Bayburt Müftüsü Kemalettin Aksoy, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Azerbaycan Miras İçtimai Birliği Başkanı Fariz Khalilli,Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Abdurrahman Polattimur ve vatandaşlar katıldı.