Güzel sanatlar alanında yeteneği olan çocukların eğitimlerine ve geleceklerine destekte bulunmak üzere düzenlenen Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği’nin hazırlıkları sürüyor. Bine yakın resim arasından seçilen ve aralarında Dede Korkut masalları, Bayburt efsaneleri ve sokak oyunlarını anlatan 150 genç ressam, eserlerini ilk kez gün yüzüne çıkmaya hazırlanırken, sergilenecek 150 resim arasında en başarılı bulunan 30 öğrenci ise Baksı Müzesi’nde düzenlenen sanat ve tasarım atölyelerinde çalışmalarına başladı.

“Bu şenlik ile birçok gizli yeteneği bulabileceğimize inanıyorum”

        Baksı Kültür ve Sanat Vakfı ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği hakkındaki bilgileri Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ve proje koordinatörü Kürşat Okutmuş verdi.

        Proje Koordinatörü Kürşat Okutmuş ve Proje Eğitmeni Elvan Ekren ile birlikte hafta boyunca sürecek atölye çalışmalarına katılacak olan Prof. Hüsamettin Koçan, Baksı Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen proje hakkında açıklamada bulundu.

            Şenlik ile güzel sanatlar alanında yetenekli çocukları keşfetmeyi hedeflediklerini belirten Baksı Kültür ve Sanat Vakfı Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, “Bu şenlik ile birçok gizli yeteneği bulabileceğimize inanıyorum. Zanaatkârlık kavramı, tarihten bugüne, bu coğrafyada var olan bir olgudur. Bu becerinin, kültür mirası olarak gelecek nesillere aktarılması şart. Bu nedenle çocuklarımıza, zanaata, sanata ve tabii ki yöresel değerlerimize, başta kendimizin sahip çıktığını göstererek onlara aktarmalıyız.

           Vakfımızın ve Müzemizin kuruluş amacı da budur. Ayrıca kültür mirasımızı yalnızca gelecek nesle aktarılması yeterli bir çaba değildir. O mirası özümsemeli ve üzerine yeni değerler eklemeliyiz. Bu noktada 7’den 70’e herkese düşen bir görev mevcut. Bayburt Öğrenci Sanat Şenliğimizin çıkış noktası da budur. Bir çocuğun hayal gücü, yetenek ile buluşursa küçümsenemez bir değere ulaşır. Bunun bilincindeyiz. Ancak bunun açığa çıkabilmesi için de gerekli imkânı çocuklarımıza sunmalı ve onları doğru bir şekilde yönlendirmeliyiz. Bu şenlik ile birçok gizli yeteneği bulduğumuza inanıyorum. Bu da bizim için en büyük ilk adım oldu.”

         Kent genelinde ilk, orta ve lise öğrencileri tarafından yapılan tüm başvuruların kabul edildiği ve bölgenin kültürel değerleri arasında yer alan Bayburt Efsaneleri temasını içeren Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği'nin resim çalışmaları yoğun bir ilgi gördü. Yaklaşık bin öğrencinin başvurduğu ve bir anlamda yetenekli çocukların keşfedileceği projenin ilk aşamasında Baksı Müzesi’nde bu yaz sergilenecek 150 eser belirlendi.

          Bayburt’ta ilk kez karma sergilerini gerçekleştirecek 150 öğrenci ile birlikte bu öğrenciler arasından Baksı Müzesi atölye çalışmalarına katılacak genç sanatçı adayları da, Prof. Hüsamettin Koçan önderliğinde kurulan jüri tarafından belirlendi. 3-8 Haziran tarihleri arasında Baksı Müzesi’nde, eğitmenler eşliğinde devam edecek olan atölye çalışmalarının ardından final günü olan 8 Haziran 2013 Cumartesi günü yapılacak. Bayburt Efsaneleri konulu karma sergi ile birlikte çeşitli öğrenci performanslarına sahne olacak olan final gününde de tüm Bayburtlular’ın davetli olduğu bir herfene düzenlenecek.

             Sanata dair ilk adımlarını atan öğrencilerin aileleriyle birlikte yaşayacağı final gününde (08 Haziran 2013 Cumartesi) projeye katılan tüm öğrencileri sürpriz hediyeler bekliyor. Sürpriz hediyelerin yanı sıra atölye çalışmalarına katılan genç ressam adaylarından en başarılı olan 15 öğrenci, ayrıca Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından eğitim bursu ile ödüllendirilecek.



 

PROGRAM:

Yer: Baksı Müzesi / Bayraktar Köyü Mevkii

Tarih: 08 Haziran 2013 / Cumartesi

 

Saat: 11.00

- Sergi Gezisi

- Açılış Konuşmaları

- Sertifika Töreni

- Hediyeli Kete Dağıtımı

- Tiyatro Gösterisi

- Yumurta Dağıtımı ve Yumurta Tokuşturma Yarışı

- Uçurtma Yarışı

- Çocuk Oyunları

- Folklor ve Müzik

- Dilek Feneri Dağıtımı ve Kapanış

 

Bilgi ve İletişim:

Febus Medya / Aslı Hüseyinoğlu

0 212 249 60 00 / 0 533 931 18 86