Fem Dershaneler Gurubu’nun organizesinde yapılan yarışma dershane toplantı salonunda gerçekleşti.

Kutlu doğuma vurgu yapmak ve yaklaşan kutlu doğum dolayısıyla "üç yüzden fazla mucizâtı beyan eden  Risalet-i Ahmediyenin (a.s.m.) mucizesini beyan" eden 19. Mektubun seçilmesi çok anlamlı bulunurken sıcak, samimi bir havada geçen yarışmada dayanışma ve kaynaşma görüntüleri ise unutulmaz kareler olarak hafızalarda kaldı.  

Oluşturulmuş 10 yarışma grubuna test, klasik, boşluk doldurma gibi değişik soru tiplerinde 25 soru soruldu.

Yarışmaya katılanlardan Bayburt Belediyesi Eski Başkanı Bekir Çetin yaptığı değerlendirmede bu tür programların Bayburt’ta kitap okuma alışkanlığını artırdığını belirterek, " Geleneksel kültürümüze katkıda bulunmak amacıyla Fem Dershaneleri Grubunun her aya bir kitap belirleyerek o kitaptaki bilgileri oluşturduğu yarışma guruplarına sormasıyla kitap okuma alışkanlığımızın artacağına inanıyorum.  Bu vesileyle günlük okuma süremizi biraz daha da uzatmış oluyoruz. Ben bu programı düzenleyen dershane grubuna çok teşekkür ediyorum. İlk defa katıldım. Çok güzel buldum. Uygun buldum. Arkadaşlarımız çok faydalandılar bundan. Burada bir dayanışmanın olması ayrıca bir kazanç. Bir dostluk ve muhabbet oluşmuş vaziyette. Buradaki muhabbete bu tür etkinliklerin katkıda bulunmasını çok önemli buluyorum. "dedi.

Fem Dershanesi Müdürü Ertan Özcan ise dershane olarak bu tur bir programın yapılmasındaki maksadın vatandaşları kitap okuma teşvik etmek olduğunu ifade etti.

Kitap okumayı yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirten Özcan ise " Daha sonra bir araya gelerek okuduğumuz kitaptan sınav yaparak halkımızın arasındaki kaynaşmayı birlik ve beraberliği oluşturmak için düzenlemiş olduğumuz bir program oldu. Bu tür programları zaman zaman Fem Dershanesi olarak yapmaya devam edeceğiz. Hatta her ay yapmayı düşünüyoruz. "diye konuştu.

Fem Dershanelerinin yaptığı okuma eksenindeki kültür yarışmalarının çok güzel geçtiğini belirten Bayburt Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Habip Berber ise " Bu yarışmalar, kardeşliği, dayanışmayı geliştirici programlar. Bu programların devamını diliyorum, çünkü bu tür yarışmalar kitap okuma alışkanlığı geliştiriyor. Bunun yanı sıra kendimiz geliştiriyoruz. Aramızdaki samimiyet gelişiyor. Bu tür insanları bir araya getiren yapıcı ve birlikteliği artırıcı bu kavramlara çok ihtiyacımız var. Bu tür programların öğrencilere yönelik de yapılmasını temenni ediyorum. " açıklamasını yaptı.

Yarışma sonunda dereceye girenlere çeşitli ödüller  verildi.