Aslan, Bayburt Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı açıklamada, “İnsan merkezli bir yönetim için: Esas olanın, öğretim üyelerinin, öğrencilerin ve tüm çalışanlarının mensubu olmaktan gururlu ve mutlu, iş memnuniyetinin en yüksek seviyede olduğu, aidiyet duygusunun çok güçlendiği bir üniversite oluşturmak olduğuna inanıyorum. Adalet, Liyakat, Hakkaniyet ölçüleri için: Görevlendirmelerde, kaynakların ve imkânların dağıtımında; ayrıcalıklı fakülteler, bölümler, gruplar veya kişiler yerine bilimsellik, çalışkanlık ve üretkenlik temelinde bir değerlendirmeden yanayım.

         Birlikte yönetmek için: Tek adam yönetime yerine, bütün kararların geniş katılımla alındığı, yetki ve sorumlulukların herkesçe paylaşıldığı, danışma ve karşılıklı etkileşimin esas olduğu, iletişime açık bir üniversite yönetim anlayışını hâkim kılmalıyız. Güçlü ve saygın bir üniversite için: Ulusal ve uluslararası düzeyde bilim yapılan, nitelikli ve aranan mezunlar yetiştiren, gelişme ve değişimleri başlatan ve bu şekilde gündeme gelen bir üniversitenin mensubu olmak istiyorum. Toplumla kaynaşmış bir üniversite için: Şehri üniversiteye değil, üniversiteyi şehre taşıma temelinde; toplumun ihtiyaç ve taleplerine duyarlı, kent ve bölgeye barışık, bilimsel ve kültürel etkinliklerini bölge insanına ulaştıran bir üniversite olmalıyız.

       Prof. Dr, Ali Aslan, Dışa açık bir üniversite için: Başta komşu il ve ülkeler olmak üzere ulusal ve uluslar arası tüm üniversite ve bilim merkezleriyle sıkı ilişkileri olan bir üniversite umut ediyorum. Bilimsel faaliyetlerin özendirilip desteklendiği bir üniversite için: Bilimsel, kültürel ve toplumsal çalışmaların desteklendiği, özendirilip ödüllendirildiği özgür ve akademik bir ortam vaat ediyorum. Kurumsallaşmış bir üniversite için: Bugünü ve geleceğinin önceden planlandığı, tüm faaliyetlerin kişisel tasarruflarla değil; ilkeler, değerler üzerinde yürüdüğü bir üniversite yapılandırmalıyız. Mükemmel hizmetler sunan bir üniversite için: Özellikle sağlık, tarımsal faaliyetler ve işletmecilik başta olmak üzere tüm hizmet alanlarında verilen hizmetlerin mükemmelleştirilmesi ilk hedefim olacaktır.

        Bayburt Üniversitesi Rektörlük seçimlerinin Ülkemize, Bayburt’a ve Üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyor diğer aday arkadaşlarımıza başarılar diliyorum”