Bayburt'ta 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlaması dolasıyla tören düzenlendi. Bahir Necati Sorguç İmam Hatip Yatılı Bölge Okulu'nda düzenlenen törene, Vali Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, bazı kamu kurum müdürleri ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Odabaş, konuşmasının ilk bölümünde eğitimcilere selenerek, eğitimin amacının hem eğitim, hem de öğretim olması gerektiğini söyledi. Yarınların büyükleri olan gençlere öncelikle vatan sevgisinin, millet sevgisinin, devlet ve bayrak sevgisinin, birlik ve beraberlik duygusunun verilmesi zorunlu olduğuna işaret eden Odabaş, "Her şeyden önce illi ve ahlaki değerler benimsetilmeli, Allah korkusu ve inanma duygusunu gençlerde aşılamalıyız.

 Bu sevgi ve inançtan yoksun gençlerin bir takım kötü badirelere, ırkçılık hastalıklarına ulaştığını ve ülkemizi bazen çok dehşet verici konumlara soktuğunu tarihimizden bugüne kadar bilmekteyiz" dedi. Odabaş, eğitimcilerin öncelikle gençlere Allah korkusunu vermek zorunda olduğunu belirterek, "Allah korkusu bünyesinde olmayanların, neler yapabileceğini bütün dünyada görüyoruz. Özellikle yavrularımıza, gençlerimize Allah korkusunu vermek zorundayız" ifadelerini kullandı. Konuşmasını öğrencilere seslenerek sürdüren Odabaş, başarının birden çok faktörün birlikte bağlı olduğu ve ulaşılması gereken bir faktör olduğunu dile getirerek, "Başarıya ulaşmada sorumluluk duygusu, planlı çalışma, ulaşılabilir hedeflere sahip olma ve kararlı olma ve her şeyden önemliside çalışmak zorunluluğu vardır.

Bu faktörlerin tamamı vazgeçilmez önemli unsurlardır ancak hepsi bir arada olduğu zaman başarı kaçınılmaz olacaktır" diye konuştu. Belediye Başkanı Mete Memiş ise öğrencilere seslenerek, "Sevgili öğrenciler şunu bilinki gelecek sizlerin elinde olacak. Geleceği sizler inşa edeceksiniz. Geleceği inşa ediyorken kendinizi inşa etmeyi unutmayacaksınız. Başarılı olmak yazılı imkanlarından çok not almaktan ölçülmemelidir" dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan da konuşmasında ildeki eğitim faaliyetleri hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Doğan, il genelinde 147 eğitim kurumu bulunduğu, bu kurumlarda yaklaşık 15 bin öğrenciye bin 300 eğitimciyle hizmet verildiğini belirtti. Tören, 8. sınıf öğrencilerinin okula yeni gelen 5. sınıf öğrencilerine "hoş geldiniz" çiçeği vermesi ve ardından okul bünyesinde yeni oluşturulan Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z Kütüphane) açılışıyla sona erdi.