12 Şubat’ta başlayan ve 36 sporcunun katıldığı bilardo turnuvasında final gerçekleşti. Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ın da katıldığı final maçında Cevdet Türker ve Celal Çeyik karşılaştı.

 

21 Şubat Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşu münasebetiyle Şampiyon Bilardo Salonu’nda düzenlenen 3 Bant Bilardo Turnuvası’nda 34 sporcuyu geride bırakan Cevdet Türker ve Celal Çeyik’in final yarışı seyircilere oldukça heyecanlı dakikalar yaşattı. Rakibi Celal Çeyik’i mağlup eden Cevdet Türker, turnuvanın birincisi olamaya hak kazandı. İkincinin Celal Çeyik olduğu turnuvada İkbal Durak üçüncü, Emre Özbek ise dördüncü oldu.

 

Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü olan sporcuları ödülle onurlandıran Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, sporculara yaptığı konuşmada, “Gençlere ne kadar ahlak, centilmenlik, gayret, spor ve çalışkanlık verirseniz biz de o kadar memnun oluruz. Kimliğimizi kişiliğimizi ortaya koymak adına yaptığımız her spor meşrudur. Zamanımızı aşırı israf etmeyelim. En kıymetli sermayemiz zamanımızdır. Eğlenmeye de spora da dostluklar kurmaya da ihtiyacımız var. Her şeye yeteri kadar ağırlık vermek gerekiyor. Artık bu gibi yerlerde sigara içilmemesi çok güzel oldu. Ama eskiden bu tür yerlerde sigarada içilirdi. Çocuklar bu gibi bu salonlara geldikleri zaman aşrı sigara dumanına maruz kalırdı. İçenlerden daha çok olumsuz yönde etkilenirdiler. Şimdi bu ortamlar daha güzel oldu. Sigarasız bir ortamda insanlar bir birleriyle dostluklar kuruyorlar”