Günübirlik yapılan gezi sabah saatlerinde Kız-Erkek Yurdu, Özel İdare önü ve Saat Kulesi önünden hareketle başladı.

 Sırasıyla; Kop Dağı, Atatürk Üniversitesi,  Atlama Kuleleri,  Taşhan (Rüstem paşa Hanı), Tortum Şelalesi, Yedi Göller ve Öşvang Kilisesi gezilerek tekrar Erzurum Merkeze dönüş yapıldı.  Erzurum Evleri gezildikten sonra, yaklaşık 3 saat serbest zamandan sonra Bayburt'a dönüş yapıldı.

 

 Geziye, Bayburt Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hayrettin Dilek, Bayburt Üniversitesi Hukuk Müşaviri Avukat Fatma Sağlam,  Öğr. Gör. Sevim Akgül,  memurlar, Fakülte ve Yüksekokulların öğrencileri ile basın mensupları katıldı.

 

Davul Zurna, Saz Darbuka eşliğinde yol boyunca fıkra, şiir, şarkı, türkü ve yarışmalarla, halaylarla, horon çekerek bol bol eğlenen personel ve öğrenciler geziden oldukça memnun kaldıkları gözlendi.

Bayburt Üniversitesi Geleneksel Kültür Gezisi Tertip Komitesi Başkanı Hayrettin Dilek'te, başta gezi için büyük emek sarf eden gezi tertip komitesine, sponsor BAY-BİM bilgisayara, müzisyenlere ve geziye katılan basın mensuplarına ayrıca, Erzurum Gezisinin başlangıcından sonuna kadar en ufak bir sıkıntı çıkarmayan ve örnek davranışlarından dolayı Bayburt Üniversiteli olmanın gururunu bir kez daha yaşatan öğrenci ve personel arkadaşlarımıza teşekkür ederiz dedi
.