Programa konuşmacı olarak katılan Özel Oytun Türkoğlu; girişimcilik, iş başvurularında kişinin kendisini en kısa ve en hızlı şekilde nasıl tanıtacağı, bir fikri nasıl değerlendireceği ve insanın hayatındaki her görüşmenin kendisini satmak için bir fırsat olabileceği gibi konularda bilgiler verdi.

Türkoğlu “Kendinizi en kısa şekilde tarif eden bir cümleniz olmalı; kimle nerede tanışacağınızı o kişinin kim olacağını bilemiyorsunuz. Bu söylediğim kendinizi en kısa tanıtma cümlesi burada işe yarıyor. Tek seferde kendinizi anlatabiliyorsunuz. Bu cümlenin adı Asansör cümlesidir.

Şu sebeple yapılmış bir cümle bir gün bir konferansa veya benzeri bir yere gittiniz ve ünlü biriyle karşılaştınız belki de o ünlü kişiyi ömrünüz boyunca iki cümle kurmak için bir daha göremeyebilirsiniz onun için orada öyle bir cümle kurmalısınız ki kendinizle alakalı, adam senle tanıştığına memnun olup senden kartını istesin, bu cümle onun için.”

Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonunda üniversite öğrencilerine organize edilen seminere Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Uluç Özbayoğlu ve öğrenciler katıldı.

Seminer Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gavgalı tarafından Özel Oytun Türkoğlu’na plaket hediye edilmesiyle son buldu.