Seçim öncesi bir konuşma yapan Bayburt Üniversitesi Rektör Vekili ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Coşkun, yaklaşık bir ay önce beklenmedik üzücü bir olay karşılaştıklarını belirterek, " Kurumlarda süreklilik esastır. Bunun için yeniden sandık sizin önünüze konulmak zorunda kalındı. Bundan dolayı 6 ay içerisinde ikinci bir seçim yapılmak durumunda kalındı. Bir önceki seçimde çok fazla yıprandığınızı biliyorum. Bu seçimde özellikle aday arkadaşlarımızdan centilmence bir seçim olmasını istedik. Centilmence bir seçim olsun. Birbirimizi hırpalamayalım. Adaylarımıza, oy verecek öğretim arkadaşlarımıza saygı duyalım. Mümkün mertebe seviyeli bir seçim olsun. Arkadaşlarımız üzülmesinler. "dedi.

Rektör Vekili Coşkun’un aday adaylarından topluca resim çekilme isteği üzerine rektör adayları topluca resim çektirdi.

Prof. Dr. Ali Arslan’ın adaylıktan çekildiği seçimde Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Prof. Dr. Şemsi Burhanettin Altan, Prof. Dr. Dr. Nazan Demir, Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Prof. Dr. Yusuf Akan, Prof. Dr. Hamdi Şükrü Kılıç aday adaylıklarını bir kez daha açıkladı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi çok amaçlı salonda yapılan seçimler saat 12.00'de sona erdi. 35 öğretim görevlisinden 33’ü oy kullandı. 33 oyun geçerli sayıldığı seçimde,

Prof. Dr. Selçuk Coşkun,…………………………………….14

Prof. Dr. Ömer Çomaklı,…………………………………..9

Prof. Dr. Hamdi Şükrü Kılıç,…………………………….3

Prof. Dr. Şemsi Burhanettin Altan, ………………….2

 Prof. Dr. Dr. Nazan Demir,………………………………2

Prof. Dr. Yusuf Akan………………………………………..2

Prof.Dr. Kazım Köktekin…………………………..1  oy aldı.

Seçim sonuçları YÖK'e gönderilecek. YÖK Genel Kurulu belirleyeceği ilk üç ismi Cumhurbaşkanlığına bildirecek. Üç isimden biri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rektör olarak atanacak.