Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Türk Kütüphaneciler Derneği işbirliğiyle 12.30-13.00 saatleri arasında 81 il ve KKTC’de aynı anda gerçekleştirilecek olan kitap okuma etkinliği ile okuma konusunda farkındalık yaratmak amaçlanıyor.

Kitap okuma etkinliğinin Bayburt ayağı Bayburt Üniversitesi ile Bayburt Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü işbirliğinde gerçekleştirildi. Bayburt Üniversitesi Merkez Kütüphanesi önünde gerçekleştirilen ve Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun ile Bayburt Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu’nun da katıldığı kitap okuma etkinliği yarım saat sürdü.

Etkinlik öncesinde Kütüphaneler Haftası ve kitap okuma etkinliği hakkında bir açıklama yapan Rektör Coşkun, üniversitenin kitapdemek olduğunu ve üniversitelerin her zaman kitap ile içi içe olunan bir eğitim kurumu olduğunu belirtti.

“Türkiye’de gerçekten okuma yazma oranı eskisi gibi değil. Kişi başına düşen kitap okuma oranı diğer bazı ülkeler ile mukayese edildiğinde de çok düşük.” diyen Rektör Coşkun şunları söyledi, “Okuma bir zevk haline getirmemiz lazım toplum olarak. Buna da üniversitelerin öncülük etmesi, özellikle öğrencilerimizin buna katkıda bulunması lazım. Önce kendileri yıllık kitap okuma oranını yükseltmesi lazım.  Daha sonra da sonraki nesillere bu sevgiyi aşılamaları gerekir. İlköğretim ve ortaöğretimdeki öğrencilere öğrencilerimiz vasıtasıyla kitap yardımında bulunacağız. Böylece onların okuma oranlarını, okuma arzu ve şevklerini yükseltmek için bir takım faaliyetlerde bulunağız.Bu hafta dolayısıyla da öğrencilerimiz böyle bir etkinlik yapmışlar. Biz de onlara bu vesilesiyle hem maddi hem manevi desteklerimizi sürdüreceğiz.”