Webometrics, Türkiye’nin de aralarında olduğu farklı ülkelerin en başarılı bilim insanları sıralamasını yaptı.

Avrupa Birliği 7. Çerçeve programı kapsamında "Project Acumen" adıyla desteklenen bir projede yapılan bir araştırmada Türkiye ve Avrupa’da bilim insanlarının başarı sıralaması çıkartıldı.

Daha önce üniversitelerin sıralamasını yaparak adını duyurmuş olan webometrics, h indeksi ve atıf sayılarını göz önünde bulundurarak Türkiye’de en başarılı ilk 2000 bilim insanının listesini http://www.webometrics.info/en/node/72 isimli web sitesinde yayınlandı.

UYGULAMALI MATEMATİKTE PROF. DR. RABİL AYAZOĞLU

2000’den fazla bilim insanı arasından seçilmiş ve Google Scholar, Web of Science verilerine göre incelemesi yapılarak oluşturulmuş "En Başarılı Bilim İnsanları" listesinde, Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Rabil Ayazoğlu da yer aldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ayazoğlu, "Uygulamalı matematik alanında uluslararası makaleler yazmak ve bu makalelere atıf almak çok önemli. Makale ve kitap dâhil 100’den fazla yayınımız bulunuyor.  Saygın bilim insanlarının yer aldığı bu listede bulunmak benim için büyük bir gurur, onur ve mutluluktur. Uluslararası atıf indekslerinde yer almak çalışmalarımızın uluslararası takdir gördüğünü de göstermektedir. Bayburt Üniversitesi’ne kaynaklara ulaşım, kongrelere katılım noktasında katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Rektörümüze de ayrıca teşekkür ediyorum. Her türlü imkânı sağlıyor, her türlü desteği veriyor "dedi. 

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ise " Fen Bilimleri Enstitümüzde Müdür olarak görev yapmakta olan Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rabil Ayazoğlu hocamız en başarılı Türk bilim insanları listesine girdiler. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını dilerim. Genç üniversite olmamıza rağmen her geçen gün üniversitemiz gelişmeye devam ediyor "diye konuştu.

Prof. Dr. Rabil Ayazoğlu’nun en çok atıf yapılan makalesi ise 2007 yılında ‘Journal of Mathematical Analysis and Applications 334 (1), 289-298’ yayınında yayınlanan ‘Hardy's inequality in power-type weighted Lp (x) (0,∞) spaces’ / Ağırlıklı Lp (x) (0,∞) uzaylarında Hardy Eşitsizlikleri.