Üniversitenin Sanat Galerisi’nde açılan sergiye Rektör Prof. Dr. Gökhan Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Şimşek, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Esen Taşğın, Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Fatih Yalçın, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yusuf Cengiz Toklu, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet İhsan Çubukçu, Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Söyüt ve öğretim üyelerinin aralarında bulunduğu akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Budak, serginin, üniversitenin ilk sanatsal etkinliği olduğunu dile getirerek, “Üniversiteli öğrencilerin, eğitim alırken aynı zamanda sanat ve sporla da ilgilenmeleri gerekir. Üniversitelerin bir işlevi de sanat ve spor yoluyla eğitim kalitesini artırmaktır. Boş zamanlarını da değerlendirmeleri açısından öğrencilerimizin yarına olan faaliyetlerdir bunlar. Bu, Eğitim Fakültemizin Sınıf Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin resim sergisidir. Bu güzel etkinliği düşünen ve emeği geçen bütün arkadaşlarımı teker teker tebrik ediyorum. Bayburt Üniversitesi Rektörü olarak, bundan sonra da bu tür etkinliklerin her zaman bizlerden destek göreceğini dile getiriyor, daha ileride Bayburt halkına da açık olacak daha büyük sergiler açacağımızı da bilmenizi istiyorum. Böylelikle Bayburt Üniversitesi öğrencilerinin çalışmalarını, ürünlerini sergileme şansı da bulmuş olacağız. Sergiyi gezdikten sonra Aydıntepe İlçesi’ne geçeceğiz. Aydıntepe’de Meslek Yüksek Okulu şubeleri, bölümleri açmayı düşündüğümüzü de yeri gelmişken belirtelim” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Tozlu da, sanatla ilgilendikleri ve sanatsal eserler ortaya koydukları için öğrencileriyle gurur duyduğunu dile getirdi. Öğrencilere başarı yolunda yaptıkları işi benimsemeleri yönünde tavsiyede bulunan ve onları tebrik eden Tozlu, “Öğrencilerimizin yaptığı çalışmaları teşhir edelim. Bu bir onurdur aynı zamanda. Sanatın, dil’in yetersiz kaldığı yerlerde işlev görmesi açısından çok önemli faaliyet olduğunu düşünüyorum. Büyük sanatkarlar da böyle görmüştür. Ruhi bir olgunluğun, ruhi bir yoğunlaşmanın neticesidir sanat; bedenin çok fazla etkili olmadığı bir ifade tarzıdır. Dünyaca ünlü ressam Picasso da öyle der: ‘Çalışırken tıpkı bir Müslüman’ın ayakkabılarını dışarıda bırakıp camiye gittiği gibi yaptım resimlerimi. Bedenim hep dışarıda kalıyor.’ Hatta buna bir atıfta bulunuyor ve diyor ki; ‘Baktığınızda ressamlar genellikle uzun yaşar. Neden? Çünkü daha çok ruh üzerine yoğunlaşırlar, ruhu geliştirirler. Bedene fazla ehemmiyet vermezler.’ Demek ki sanat hem yaşatıyor hem yaşanıyor hem de gerçekten iyi şeyler yapabilmek için dünyamızın güzelliklerini yahut çirkinliklerini , yani yaşanılan ve bize etki eden meseleleri dile getirmek için, onları gerçekten gündem yapmak için sanata büyük ihtiyacımız var. Picasso’dan örnek vermek gerekirse yine: Eskiden maske, bir vahşilik unsuru olarak görülürdü. Picasso maskelere başka anlamlar yükleyip ortaya çıkardıktan sonra Afrika’nın maskesi çok derin bir nesne olarak düşünülmeye başlandı. Görmemiz gereken, ama göremediğimiz bazı şeyleri sanat yoluyla ifade  ederiz. Bizim öğrencilerimiz de kendilerini bu yolla ifade etmişlerdir. Daha çok bakarak taklit yoluyla yapılan bir sanat faaliyeti olsa da bu bir sanattır. Sevgili öğrenciler, bir şeyi benimsediğiniz zaman başarılı olursunuz, Allah onun geleceğini başarılı kılar. Yaptığınız işi benimseyin. Öğrencilerimizi ve öğretim üyelerimizi de bu bakımdan tebrik ediyorum. Bu bizim Eğitim Fakültesi olarak bu yılki ilk faaliyetimiz oldu. Sanatla başlamış olması da bizim için bir şans. İnşallah daha farklı faaliyetlerimiz devam edecektir. Bu imkanı bize sunan ve her zaman gösterdikleri destek ve teşviklerinden ötürü Sayın Rektörümüze, üniversitemizin idaresine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 4. sınıf öğrencilerinin amatör eserlerinden oluşan resim sergisinde yaklaşık 50 tablo sergilendi. Pastel ve karakalem çalışmalarının yer aldığı sergide öğrenciler, yaklaşık bir aylık zaman sürecinde yaptıkları resimler hakkında Rektör Budak’a ve ziyaretçilere bilgi verdi.

Sergiyi gezen misafirler, yapılan mini kokteylle meslektaşları ve öğrencileriyle biraraya gelip sohbet etme fırsatı da yakalamış oldu.