Hikmet Çağlar Konferans Salonunda yapılan törene Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay M.Nail Yiğit, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, İl Emniyet Müdürü  Celal Aydoğan, Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Ahmet Can,  Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür ü Tahsin Demir İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, kamu müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra okulu tanıtan film izlendi.

            Okul Müdürü Tahsin Demir günün anlam ve önemine yönelik konuşma yaptı. Bütün toplumlarda güvenlik güçleri ve teşkilatlarının toplumda hak ve özgürlüklerin korunmasında, kamu güvenliğinin sağlanmasında toplum hayatı için vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirten Demir,

"Ülkemizde polis görevini Anayasa, Uluslararası Sözleşmeler, Kanunlar ve ilgili diğer mevzuata göre yürütmektedir. Temel olarak bu görevler, bireyin temel hak ve özgürlüklerini korumak,  emniyet ve asayişi sağlamak, kamu düzenini korumak, suç işlenmesini önleyici tedbirler almak ve suçla mücadele etmek, suçları aydınlatmak ve şüphelileri adli makamlara teslim etmek, yardım isteyenler ve yardıma muhtaç olanlar ile tehlike içinde bulunanlara yardım etmek, başlıca temel görevleridir."dedi.

          Demir konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu amaçla; Atatürk İlke ve İnkılaplarına, Toplum ve Cumhuriyetimizin maddi ve manevi temel değerlerine bağlı ve yukarıda belirtmiş olduğum temel hedefler doğrultusunda Okulumuzda teorik ve uygulamalı dersler verilmektedir. Bu vesileyle öğrencilerimizin yetişmesinde ve eğitimlerinde büyük emeği geçen başta velilerimiz olmak üzere değerli yöneticilerimize, hocalarımıza, eğitimde hizmeti geçen her kademedeki personelimize teşekkür ediyorum. Bütün Öğrencilerimizi de tek tek tebrik ediyor başarılar diliyorum.

           Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu ise 2013-14 eğitim yılındaki ilk dersi verdi. Tozlu, konuşmasında eğitimin toplumun diğer kurumları ile bütün halinde algılanması gerektiği üzerinde durdu.

          Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yaptırılan ‘ Bayburt İli Küçük Tip Spor Salonu Isı Merkezi ve Altyapı Yapımı Tesisi’nin temel atma töreni yapıldı.

               Ardından dereceye giren dönem sonu öğrencilerine hediyeleri, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay M.Nail Yiğit, İl Emniyet Müdürü Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Ahmet Can tarafından verildi.

        Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yaptırılan spor salonuna katkılarından dolayı Vali Ünlüer, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak’a plaket vererek tören sona erdi.