‘Yaptığımız iş bir vizyondur.’ diyen Rektör Coşkun, " Bu protokol ile ilişkilerimiz biraz daha resmi bir zemine oturmuş olacak. Gerek üniversite öğretim elamanları gerek öğretmenler, üniversite öğrencileri, milli eğitimin öğrencileri arasında daha rahat bir takım ilişkiler kurulacak. Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüze ve protokole katılanlara teşekkür ediyoruz. "dedi.

Rektör Coşkun, protokolde öğretmenleri ilgilendiren en önemli şeyin ise lisansüstü eğitim olduğunu bu konuda Atatürk Üniversitesi ile ortak bir çalışma başlattıklarını, üniversitede olan her bölümün lisansüstü eğitimini açacaklarını bunun YÖK’te onaylanma aşamasında olduğunu ifade etti.

PROTOKOL BİN 400 EĞİTİM ÇALIŞANINA FARKLI BİR VİZYON KATACAK

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ise Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitimin niteliğinin artırılmasına yönelik çalışmalara çok önem verdiklerini belirterek, " Bu protokolün de eğitimin niteliğini artıracağına inanıyoruz. Bu işbirliğinin daha çeşitli hale getirilmesi, bunun daha kurumsal bir hale getirilmesi adına bu protokol bizim açımızdan çok önemli. Bu çalışma ile yaklaşık bin 400 eğitim çalışanının hem hizmet içi eğitimleri hem de okullarımızda yürütülen çalışmalara farklı bir vizyon katması açısından biz bunu çok değerli görüyoruz. "diye konuştu.

Daha sonra Bayburt Üniversitesi Rektörü Coşkun ile İl Milli Eğitim Müdürü Doğan ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’nü imzaladılar.